Гледайте на живо Ботев Пл – Лудогорец от 15.15 ч. и Тотнъм Хотспър - Манчестър Сити от 18.00 ч. по Diema Sport и платформата Gong Play

Ботев Пловдив посреща шампиона Лудогорец в среща от първата шестица в 28-ия кръг на „А” Професионална футболна група днес от 15.15 ч.  Двубоя феновете на футбола могат да гледат директно в ефира на Diema Sport, както и на платформата Gong Play. След 60-тата минута на срещата зрителите ще могат да определят и „Играч на мача”, като гласуват на сайта Gong.bg.

Старши треньорът на „канарчетата”  Петър Пенчев се надява неговият тим да спечели първа победа в първата шестица срещу лидера в класирането Лудогорец, но осъзнава, че това няма да е лесно. „Предстои ни важен мач с тима на Лудогорец. След като отпаднаха от Купата, нашите съперници ще се фокусират върху първенството на „А” група. Те ще дойдат тук да се представят по-добре от последните мачове и ще играят за победа”, споделя Пенчев пред сайта Gong.bg.

Положението в лагера на Лудогорец също е напрегнато. Шампионите изгубиха предишното си гостуване в „А” ПФГ срещу тима на Берое, а след неуспеха срещу Левски за Купата на България за лудогорци е изключително важно да постигнат победа, с която да си гарантират позицията на върха и авансът от точки.

Не по-малко „горещ” ще е днешния ден и в Английската висша лига, където Тотнъм Хотспър и Манчестър Сити ще се срещнат в битка за челната четворка в 18.00 ч. българско време. Тази среща също ще се излъчи директно в ефира на Diema Sport, както и на платформата Gong Play. Макар шансовете на „гражданите” да запазят шампионската корона да са повече от илюзорни, те ще направят всичко възможно да постигната по-добро класиране на върха във Висшата лига. Подобно е и желанието на Тотнъм, който е амбициран да получи отмъщение и за разгрома с 1:4 от Манчестър Сити по-рано през сезона.    

Другият мач в Примиършип между Челси и Кристал Палас ще реши дали „сините” ще се окичат с шампионския трофей. Срещата между двата отбора ще може да проследите в ефира на Diema и на платформата Gong Play днес от 15.30 ч. Макар феновете на Челси вече да се готвят да празнуват, треньорът на „сините” Жозе Моуриньо ги призова да не избързват. „Предстои ни трудна среща, Кристъл Палас ще се постарае максимално да ни затрудни. Ние искаме да победим в неделя, а феновете на „Стамфорд Бридж“ трябва да ни подкрепят. Ние се нуждаем от тях“, заяви Моуриньо.

Гледайте горещите срещи от „А” ПФГ и Английската висша лига в ефира на Diema Sport, Diema, както и на платформата Gong Play. Не пропускайте да определите и „Играч на мача” в срещите от „А” ПФГ, като гласувате на сайта Gong.bg.

Снимка: БГНЕС