Даниел Болдуин е безмилостния враг на детективския екип тази вечер от 21.00 ч. по Нова

Стив Макгарет и екипът му ще се върнат 40 години назад във времето, за да разследват неразкрито убийство на 4 момчета в поправителен дом в премиерния епизод на „Хавай 5-0” тази вечер по Нова.

Полицейският отряд ще се изправи срещу един от старите си врагове – мафиотът Пол Делано (Даниел Болдуин), който е изведен от затвора за спешна мозъчна операция.  Преди да влезе в операционната обаче хирургът Кристин Дюпон е убита от известен нападател. Първоначално „Хавай 5-0” смятат, че Делано е причината за покушението, но впоследствие разбират, че Кристин е водела собствено разследване на мистериозното изчезване на четири момчета от местен поправителен дом през 70те години. Екипът отива да проучи изоставената сграда на поправителната институция и открива телата на изчезналите момчета, които са били заровени в двора на сградата преди 40 години…

Какво е открила Кристин? И защо са били убити момчетата? Отговорите на тези въпроси ще разберем в епизод 12 на премиерния пети сезон на „Хавай 5-0” тази вечер от 21.00 ч. по Нова.