Журналистката разказа за работата си и личния си живот пред Мариян Станков – Мон Дьо в „Събуди се”

„Чувствала съм се истински застрашена като професионалист в моменти, в които съм усещала, че се затварят врати. Усещането, че няма да ми се отговаря на въпросите и  че няма да мога да си свърша работата е  много зловещо. Това е много по-страшно от заплахите за физическа саморазправа”. Това сподели журналистът Миролюба Бенатова пред Мариян Станков – Мон Дьо в „Събуди се”.

„Ако трябва да сравнявам журналистиката със спорт, то аз съм маратонец. В нашата работа е много важно да имаш темпо и да можеш да издържаш на дъги разстояния, за да финишираш”, разказа Бенатова.

„За мен важното е да съм честна в репортажите си”, разкри Бенатова и добави, че не може да промени как интервюираните от нея ще приемат материалите ѝ. Един от куриозните случаи е интервюто с братя Галеви, които били недоволни, че изглеждали „дебели”.

С кои от своите материали Миролюба е най-свързана емоционално и какво сподели за личния си живот пред Мариян Станков – Мон Дьо, гледайте във видеото.

Не пропускайте най-интересните и запомнящи се материали от рубриката „Миролюба Бенатова представя…” от този сезон, които ще имате възможност да видите отново през август в предаването „Събуди се”.