Водещата разказа за трудностите, с които се сблъскала в борбата с коварната болест в „Комбина”

„Надявам се всичко със здравето ми да е наред. Естествено е, че имам своите притеснения. Моят тумор е хормонозависим и аз в продължение на 10 години ще пия хапчета, които да предотвратят рецедив и се надявам в да съм защитена. Друг е въпросът, че никой не знае какво може да се случи”, разказа водещата на „Съдебен спор” Нана Гладуиш при гостуването си в „Комбина”. Името на Нана стана синоним на битката с рака. Преди четири години водещата  чу тежката диагноза и се пребори с нея пред милиони телевизионни зрители.

„Когато за първи път чух, че имам рак, изпаднах в черна дупка, а след това имаше огромен прилив на адреналин. Започнах да звъня на сестра ми, на мъжа ми. Първите 24 часа бяха кошмарни, защото аз имах метастази, но тогава не се знаеше къде е тумора”, спомни си тя. „Да ти кажат, че умираш или че това те чака в следващите месеци е истински кошмар”, призна Нана.

„Подходът на лекарите в България и Израел е различен. Медицината е различна тук и там. Докторите в Израел не разговарят с пациентите по коридорите. Лекарите тук ми казаха, че в добрия случай ми остават 5 години, а в Израел са убедени, че могат да се справят с тази диагноза и тази ситуация ”, сподели Нана.

„Много е важно да си добре информиран, да направиш правилните стъпки в началото и да си много борбен. Оттам нататък всичко е чувството за хумор”, разкри своята рецепта за борба с рака Нана.

Какво още разказа Нана за трудностите, с които се е сблъскала в борбата си с болестта, гледайте във видеото.