Проследете на живо празненствата с Ани Салич и Николай Дойнов от 9.30 до 20.00 ч. по Нова

Специална празнична програма очаква зрителите на Нова в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. „Мисия Образование” -  извънредно изнесено студио от 9.30 до 12.00 ч. с водещи Ани Салич и Николай Дойнов ще предава на живо атмосферата на празненствата. Репортерите на Нова ще се включат от ключови места, за да проследят шествието в София, церемонията пред Народната библиотека и честванията в цялата страна.

В ефира на Нова ще видим едни от най-изтъкнатите и обсъждани български автори и учители, превърнали се в емблема на нашето време: Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Теодосий Теодосиев - Тео, Емил Джасим, Силвия Зубева. Специален гост ще бъде министърът на образованието Меглена Кунева. А Миролюба Бенатова ще разследва грамотността на българските ученици и защо всеки пети не разбира какво чете в училище. Враг ли са новите технологии на грамотността и кое е първо – таблетът или книгата?

Ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков” ще се включат с емоционално изпълнение на химна на българската просвета „Върви, народе възродени”. Ще се върнем назад във времето, за да проследим как изглежда 24 май през годините до днес. И за да тестваме какво знаем за манифестациите преди и сега. 

Споделете един от най-хубавите български празници от 9.30 до 12.00 ч. с  Нова. Мисия Образование е грамотният избор в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и мисия за всеки от нас.