Мачът Хърватия - Турция стартира борбата в група D днес от 16.00 ч. на стадион „Парк де Пренс“

Нови емоции носи третият ден на UEFA EURO 2016 за футболните фенове. Германия излиза срещу Украйна в мач от група С тази вечер от 22.00 ч. в Лил, а феновете могат да проследят срещата пряко с картина на сайта euro2016.gong.bg. След спечелената световна титла единствената цел пред Бундестима във Франция ще бъде триумф с европейската титла, но не трябва да подценяват своите противници. Дали Германия ще оправдае очакванията на анализаторите, ще разберем на живо на сайта euro2016.gong.bg.

Преди това в мач отново в група Северна Ирландия пък ще направи своя дебют на UEFA EURO 2016 срещу Полша  от 19.00 ч. в Ница. Тази среща има запазено място в програмата на Diema, както и на сайта euro2016.gong.bg. Островитяните са не само дебютанти, но са определяни и аутсйдерите в своята група, където, освен опитната „Дружина полска“, са и световният шампион Германия и Украйна.  Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О`Нийл отправи предупреждение към своите противници:  „Не ни подценявайте“. Дали отборът му е способен да поднесе изненада в мача с Полша, ще стане ясно от 19.00 ч. по Diema и на сайта euro2016.gong.bg.

Балканският сблъсък между Турция и Хърватия пък стартира днес от 16.00 ч. борбата в група D на първенството. Двубоят ще се играе на стадион „Парк де Пренс“ в Париж и ще бъде излъчен пряко по Diema, като студиото започва в 15.30 ч., а също така може да бъде гледан свободно и на сайта euro2016.gong.bg.

Противоборството между двата отбора не е от вчера, а първият им двубой на Европейско първенство е през 1996 година в Англия, когато и двете страни са дебютанти на футболния форум. Съперниците са изиграли до момента шест срещи помежду си, от които четири са завършили наравно, а на два пъти са побеждавали хърватите. Засега Турция нямат пълен успех срещу този съперник. Селекционерът на югоизточните ни съседи Фатих Терим обаче не иска да се връща назад и да гледа в статистиката, но същевременно признава класата на „шахматистите“. Каква ще развръзката в балканската битка, ще стане ясно днес от 16.00 ч. по Diema и на сайта euro2016.gong.bg.

А какви са прогнозите за резултатите от мачовете на малкия оракул - котето Жо Тем, може да видите във видеото тук>

По време на UEFA EURO 2016 зрителите ще станат свидетели на качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Нова Броудкастинг Груп ще покаже на живо 27 мача – по Нова и Diema, като  всеки от тях ще бъде излъчван паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в euro2016.gong.bg

*Зрителите на Българската национална телевизия ще могат да гледат на живо 27 мача едновременно по БНТ1 и БНТ HD, както и в www.bnt.bg.