Нико Розберг ще стартира първи на пистата в Баку

Любителите на високите скорости имат възможност да проследят старта във Формула 1 за Гран При на Европа днес от 16.00 ч. на живо по Diema Sport 2 и в онлайн платформата Gong Play.

Нико Розберг ще стартира първи, след като даде най-добро време – 1:42.758. Лидерът в шампионата ще има отлична възможност да увеличи преднината си пред Люис Хамилтън, който направи лоша квалификация и при третата си грешка катастрофира на пистата в Баку. И трите пъти проблемите на световния шампион Хамилтън дойдоха след негови пилотски грешки, а британецът даде десето време.

Второ време даде Серхио Перес – 1:43.515, но пилотът на Форс Индия допусна грешка в началото на квалификацията. Това наложи смяна на скоростната кутия, което пък ще доведе до наказание от пет места и реално Перес ще стартира седми.

Куриозен момент бе, че Даниел Рикардо с Ред Бул и Себастиан Фетел с Ферари дадоха напълно идентично време – 1:43.966 и са съответно трети и четвърти. Рикардо обаче ще е място преди Фетел на стартовата решетка, защото първи записа това време. Кими Райконен с Ферари записа пето време с 1:44.269, а Фелипе Маса – шесто, постигайки 1:44.483.

Гран При на Европа можете да проследите днес от 16.00 ч. директно в ефира на Diema Sport 2, в Gong.bg и в платформата Gong Play