Хамилтън ще стартира от първото място

Любителите на високите скорости имат възможност да проследят старта във Формула 1 за Гран При на Великобритания в неделя от 15.00 ч. на живо по Diema Sport 2 и в онлайн платформата Gong Play.

Световният шампион 1 Люис Хамилтън отново бе най-бърз на пистата Силвърстоун и спечели квалификацията за състезанието. Хамилтън демонстрира много добро темпо и в трите фази на квалификацията, отбелязва Gong.bg. Британецът завърши най-добрата си обиколка с време 1:29.287 минути, докато Нико Розберг изостана с 0.319 секунди.

В неделния следобед Хамилтън ще стартира за 55-и път от първото място на решетката. Той изостава само с 11 точки от Нико Розберг в генералното класиране на Формула 1 и има шанс да изпревари своя съотборник в Мерцедес със състезанието на писта Силвърстоун.

От втора линия ще тръгнат двамата пилоти на Ред Бул – Макс Ферстапен и Даниел Рикардо, а зад тях са Кими Райконен с Ферари и Валтери Ботас с Уилямс. Себастиан Фетел даде шесто време, но заради наказание от пет места ще стартира едва от 11-та позиция. Фернандо Алонсо ще стартира от девето място. Фелипе Маса с Уилямс не се представи убедително и отпадна във втора част от квалификацията, като остана 12-ти.

Гран При на Великобритания можете да проследите в неделя от 15.00 ч. директно в ефира на Diema Sport 2, в Gong.bg и в платформата Gong Play