Не пропускайте срещата на Берое срещу ХИК Хелзинки от 20.30 ч. по Diema Sport 2 и контролата на ЦСКА София срещу „Интер” от 19. 00 ч. по Diema Sport

„Берое” посреща ХИК Хелзинки в среща от втория квалификационен кръг на UEFA Лига Европа тази вечер от 20.30 ч. в Стара Загора. Феновете ще могат гледат двубоя по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн платформата Gong Play.

След като елиминира босненския Радник, наставникът на заралии Александър Димитров има повод за радост, но се изправи пред известни кадрови проблеми, тъй като тримата бранители Иво Иванов, Венцислав Василев и Илия Миланов се оплакваха от болежки. Въпреки това очакванията са специалистът да заложи и на тримата футболисти в титулярния си състав, след като се появиха индикации, че състоянието им се е подобрило, пише сайтът Gong.bg.

Освен това, старозагорци се подсилиха в още по-голяма степен, след като картотекираха за срещата японеца Кохей Като и Радослав Кирилов. Самият Кирилов заяви преди мача: „Ако играем умно, може да победим“, отчитайки също така, че ХИК  е труден съперник.

В лагера на финландците подходиха с уважение към предстоящия си противник, като обявиха, че очакват беройци да доминират в началото на срещата. Наставникът на тима Мика Лехкосуо обясни, че тимът му ще се постарае да отбележи гол на стадиона по Аязмото. Дали Берое ще продължи похода си в евротурнирите с нова победа, ще стане ясно тази вечер от 20.30 ч. по DIEMA SPORT 2, както и на онлайн платформата Gong Play.

Пак днес отборът на ЦСКА София се изправя срещу Интер в последната си контрола на австрийска земя. Двубоят е насрочен за 19.00 ч. и ще бъде излъчен по DIEMA SPORT и на онлайн платформата Gong Play. Това е най-престижната проверка за състава на Христо Янев, а в последните 20 години български отбор не е организирал подобен приятелски мач, отбелязва сайтът Gong.bg.

Проверката се явява една от най-добрите възможности „червените“ да сверят часовниците си на какъв етап от подготовка са си преди представянето на отбора срещу Удинезе. Момчетата на Христо Янев показаха известни колебания в някои от контролите си в Австрия до момента, като претърпяха поражения от Динамо Киев с 0:3 и Краснодар с 2:5. За сметка на това постигнаха успех над Легия Варшава с 1:0. Дали ЦСКА София ще завърши успешно своя лагер, ще стане ясно тази вечер от 19.00 ч. по DiIEMA SPORT, както и на онлайн платформата Gong Play.

Не пропускайте най-интересните събития в ефира на спортните канали част от пакета DIEMA EXTRA.