Гледайте надпреварата на живо в неделя от 15.00 ч.

Любителите на високите скорости имат възможност да проследят старта във Формула 1 за Гран При на Италия в неделя от 15.00 ч. на живо по DIEMA SPORT2 и в онлайн платформата GONG PLAY.

Люис Хамилтън отново отвя конкуренцията и даде най-добро време в квалификацията за Голямата награда на Италия на пистата „Монца“., отбелязва Gong.bg. Британецът демонстрира отлично темпо и остави зад себе си своя съотборник в Мерцедес Нико Розберг. Това е пети пореден полпозишън за Хамилтън, с което той изравни рекордното постижение на Хуан Мануел Фанджо и Айртон Сена. 

Британският пилот записа резултат 1 минута 21.135 секунди, което бе с почти половин секунда по-добро от това на съотборника му в Мерцедес и основен конкурент за титлата Нико Розберг. За Хамилтън това е 56-ти полпозишън в кариерата му. Той е печелил Голямата награда на Италия във Формула 1 през 2012, 2014 и 2015 година.

От втора редица ще стартират пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен. Пети се нареди Валтер Ботас с Уилямс, а шести Даниел Рикиардо с Ред Бул. Макс Ферстапен остана седми. Серхио Перес, Нико Хюлкенберг и Естебан Гутиерес допълват първата десетка. Французинът Ромен Грожан от Хаас ще стартира с пет места назад, от 12-о място, заради наказание, получено за употреба на нова скоростна кутия. 

Люис Хамилтън, който преследва трета поредна и общо четвърта победа на „Монца” в кариерата си, има преднина от девет точки пред Нико Розберг в генералното класиране при пилотите. 

Гледайте надпреварата за Гран При на Белгия на живо в неделя от 15.00 ч. по DIEMA SPORT2 и в GONG PLAY