Подробности разказаха Зорница София и Владимир Зомбори

Завладяващата история на Румена войвода очаква българските зрители на големия екран през януари. Подробности за новата лента "Воевода", създадена по действителни събития, разказаха в "Здравей, България" актьорът Владимир Зомбори и Зорница София, която е сценарист, режисьор, продуцент и изпълнител на главната роля. 

"Воевода" е филм за силата на човешкия дух, мъжки филм, въпреки че в главната роля е жена. Наистина е суров филм, но все пак времената не са били леки", обясни Зомбори.

По темата

"Сюжетът разказва за Румена, която отстоява това, в което вярва", заяви Зорница София. Главната героиня е майка, принудена да изостави детето и семейство си. Тя предвожда чета, която раздава правосъдие в завладяната от Османската империя България. "Не всички жени войводи са правели толкова труден избор – да изберат по-голямото", подчерта тя.

Филмът е българo-хърватска копродукция, вдъхновена от разказа "Румена войвода" от Николай Хайтов. Заснет е в България, а за сцените са реставрирани накити, носии и оръжия, използвани още през 19 век. 

Целия разговор гледайте във видеото от "Здравей, България". 

NOVA подкрепя българското кино. "Воевода" е третият български филм, заедно с "Маймуна" и "Бензин", които ще видим в кината в рамките на няколко месеца благодарение на "Лента". "Лента" е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България.