Не пропускайте премиерния трети епизод на новия български комедиен сериал тази вечер от 21.00 ч. по NOVA

Телевизията показва комедийната страна на актрисата Стефания Колева от години. Видяха го и зрителите на NOVA в най-новия български сериал "Полицаите от края на града", където е съпругата на главния герой - полицая Пламен Пламенов. В театъра тя е многолика и разкрива огромния си потенциал. За актрисата редуването на кино и театър е любима умора. За предизвикателствата в личния и професионалния си живот Стефания Колева разказва в интервю с Пепа Йорданова за вестник “Всичко за семейството”.

Лесно ли прие да станеш жена на Геро?
Приех да изиграя Корнелия, съпругата на полицая Пламен Пламенов, години след като са се венчали. Какво е ставало, когато са били млади, само можем да гадаем. Експанзивна жена е, много бързо пали. Харесвам я с цялата й искреност и сърцатост, защото си обича семейството, готова е и на секс телефон да работи заради него.

Даваш ли й нещо от себе си?
Няма начин да не дам, след като съм й адвокат. Цялата си енергия й давам. Опитът е добър съветник. Интуицията също. Талантът също. Да, има такива жени като моята героиня. Но не бива да се осланям на познанството, особено ако трябва да изиграя Мария Кюри или Маргарет Тачър. Искам да благодаря на Маги Халваджиян, който ме покани в тази престижна компания. Извика ме и каза, че има една роля, която мисли, че аз мога да изиграя. За първи път ми се случва толкова директно да ми се каже. Силно се надявам да ви забавляваме, влагаме пялото си сърце в сериала. Комедия се прави много трудно. Хората имат различно усещане за хумор. Очакват примерно скечове, някакви малки неща, с които са свикнали в телевизията. Сериалът ни е нещо различно - има история, характери. Тези образи много се развиват занапред. Става още по-динамично.

Как си партнирате с Геро?
Изключително добър актьор е, рефлективен, със страхотно чувство за хумор. Така че много добре се сработихме. Познаваме се от НАТФИЗ, но не бяхме работили заедно.

Сякаш телевизията те припознава само за комедии. Защо е така?
Нямам обяснение защо. Може би така тръгна от първите ми роли в "Клиника на третия етаж" и най-вече в ситкома" Тя и Той".

Какво ти дава редуването на кино и театър? Не е ли много изтощително?
Да, изтощително е. Но това е любима умора. Аз не работя, за да ми е лесно. Аз искам да работя това, никой не ме кара насила.

Чие мнение ти е важно, чии съвети си готова да послушаш?
Хубаво е да чуеш съветите на всички. Включително и на тези, които не са свързани пряко с професията. Хубаво е и да не се влияеш от съветите. И все пак най-важен е съветът на собствения усет.

Има ли нещо, което не би направила заради роля?
Разбира се. Не бих направила всичко неоправдано и не бих направила някои оправдани неща. Трябва да има стил, мярка и логика.

Има ли роли, които извисяват актьора и други, които го приземяват?
Тънката граница между извисяването и приземяването наистина е тънка. Звучи глупаво, но приземяването си е един вид извисяване и обратното. Ролите не ме връщат на земята, дори и да играя Сивушка от разказа на Елин Пелин "На браздата". Всяка роля е дух, той влиза в теб и живееш с него. Винаги когато си в роля, духът на героя е в теб.

Кои са учителите, на които си благодарна?
Много са. Проф. Дора Рускова, проф. Стефан Данаилов, проф. д-р Ивайло Христов, Илия Добрев, Иван Налбантов. Но към тях ще добавя и учителя Живот.

Какво още разказва Стефания Колева за личния и професионалния си живот, четете в интервюто ѝ за вестник “Всичко за семейството”.

Не пропускайте да видите новите приключения на героинята ѝ Нели в новия български комедиен сериал "Полицаите от края на града" тази вечер от 21.00 ч. по NOVA.

Актуални новини за поредицата ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Полицаите от края на града” във Facebook.