Припомнете си как готвачът на Тодор Живков превръща кулинарни дефекти в ефекти днес от 18.00 ч. по NOVA

"Кошмари в кухнята" отвежда зрителите при софийската легенда "Боянско ханче". Култовият ресторант от времето на социализма ще има нужда от спешна реанимация днес от 18.00 ч. по NOVA.

Наемател и управител е Кирил Димитров. Преди 15 години той е бил от другата страна в ресторантьорския бизнес, работейки като сервитьор в заведението, което ръководи сега. Постарал се е да направи ремонт, изградил е и детски кът. Той обаче е пропуснал факта, че времето на кухнята отдавна е изтекло.

Одитът на шеф Манчев установява, че оборудването е в терминален стадий, а котлоните и скарите могат да намерят място в музея на социализма. И тук Манчев се натъква на класическия проблем с мащабно меню без фокус, целящо да угоди на клиентите, но без осигурен ресурс за реализация.

Кулинарният психолог констатира, че взаимоотношенията на екипа са отлични, но същото не може да се каже за посещаемостта в ресторанта. Клиенти има предимно през уикенда, и то главно чужденци. През останалото време освен стъпките на персонала се чува призракът на социализма, който броди около празните маси.

Скоро призрачната тишина е нарушена от сблъсъка между двама мъже в кухнята. Манчев прекръщава ястието "Хайдушка шатра" на икебана заради самоцелния излишък от декорации, което вбесява главния готвач, вложил творческия си заряд в украсата. Той се чувства несправедливо обвинен за мързелив от шеф Манчев и между тях прехвърчат искри.

Тясна ли е една кухня за двама мъже със силни характери и как дефектите се превръщат в ефекти – не пропускайте първия епизод от новия сезон довечера, когато Манчев показва мислене извън кутията, задължително за всеки мениджър. Каква е ролята на Йордан Стоичков – готвача на Тодор Живков в епизода, не пропускайте да си припомните в "Кошмари в кухнята" днес от 18.00 ч. по NOVA.

 Ако искате шеф Манчев да помогне и на Вас, запишете се за участие в новия сезон на “Кошмари в кухнята” на имейл koshmari@ntv.bg