Очаква сe с дарената сума и с помощта на корпоративните партньори през следващите три години да се съберат 400 000 лева

Хиляди нови БЛАГОДЕТЕЛИ, които всеки месец ще отделят по 5 лева от бюджета си като редовни дарители, се включиха по време на благотворителния спектакъл "Заедно срещу насилието в училище“ на УНИЦЕФ и NOVA. Очаква се с дарената сума от тях и с помощта на корпоративните партньори, които подкрепят УНИЦЕФ, да се съберат 400 000 лева през следващите три години, в които ще бъде приложена програмата в училищата. В подкрепа на българските деца застанаха зрителите на NOVA и десетки популярни личности, обединени в една обща кауза – да осигурят заедно сигурна учебна среда.

Снимки от благотворителния спектакъл може да видите ТУК 

С набраните средства ще бъде разработена, приложена и оценена програма за превенция на насилието и тормоза в училище. Предвижда се тя да стартира в няколко пилотни училища, а след това да бъде разпространена на национално ниво.

УНИЦЕФ и NOVA с благотворителен концерт срещу насилието в училище

Набирането на средства продължава, а желаещите да дарят в подкрепа на децата могат да го направят чрез онлайн дарение на www.unicef.org/bulgaria, или като изпратят SMS с цифра 5 на номер 1021 и станат БЛАГОДЕТЕЛИ с месечни дарения през мобилния си телефон*.

България в топ 10 на европейските страни по случаи на агресия в училище

Ани Салич, Йоана Буковска-Давидова, Мартин Паунов, Кирил Маричков и група Jeremy, Десислава, Надежда Узунова, Поли Генова и детската вокална група Бон-Бон, Яна Маринова, Ернестина Шинова, Десислава Бакърджиева, група ПИФ, са само част от многото популярни личности, които се включиха в спектакъла. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката и Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество изразиха своята солидарност и подкрепа за каузата.

*ДДС и такси не се начисляват за абонатите на всички мобилни оператори