Как се прави добро телевизионно кулинарно шоу?

Господарят на горещата Кухня на Ада – шеф Виктор Ангелов гостува на коментарното предаване и разказа какво се случва след  финала на Hell’s Kitchen. „Американският и българският формат са може би с най-висок рейтинг в света. А предаването се прави в над 40 държави”, споделя българският гуру.

Шеф Виктор Ангелов: Ако не бях готвач, щях да съм автомобилен състезател

„Успехът се дължи на темперамента на участниците и на водещия. Едно от най-трудните неща е да си лидер. Това означава да умееш да чуваш, да виждаш, да се осланяш на сетивата си и да усетиш как да бъдеш лидер. Някои твърдят, че човек се ражда такъв, но аз смятам, че може да се доразвие това качество.”

„Най-видимо беше израстването при Чилева – от плахо момиче в началото до истински лидер. Тя влезе със самочувствие и определени умения, но доста разви лидерската си качества. Във финала се видя, че тя за секунда не изпусна контрола върху групата хора, които работеха за нея. Раздаваше както като организатор, така и като готвач, нещо което конкурентът й не успя.”, категоричен е шеф Ангелов.

Веселина Чилева: Да спечелиш Hell’s Kitchen

„За да си шеф, трябва да си визионер, трябва да имаш цел, трябва да знаеш как да я следваш. Лидерът в кухнята е последователен, безкомпромисен  и дори праволинеен до известна степен.”, отсъди шеф Ангелов.

На въпроса на водещите какво следва след Hell’s Kitchen, шеф Виктор Ангелов отговаря: „Чувствам се прекрасно. Работя по нови концепции. Имаме и съвместни планове с някои от участниците от Кухнята на Ада, така че гледайте ни.” Според него има съвсем прагматичен отговор защо мъжете в световен мащаб са по-добрите готвачи.

Никола: Мислех, че ще стана уеб дизайнер

Шеф Ангелов признава, че Hell’s Kitchen е отборна игра и екипът е най-важен за успеха на предаването. Какви нови идеи има темпераментният водещ и как се учи истинското майсторство в кулинарията, можете да разберете във видеото. Последният му съвет към любителите-кулинари е: „Намерете си кумир и следвайте съветите му. Но ако искате да станете професионалист – въоръжете се с търпение.”