„Дяволското гърло“ с премиера на "Празникът на българското кино" в Рим

Сериалът „Дяволското гърло”  с първа прожекция зад граница. Криминалната поредица закри „Празникът на българското кино в Рим”. Фестивалът, превърнал се в традиция, се проведе за дванадесети пореден път, а събитието за NOVA проследи Ивомира Пехливанова.

„Единственият български сериал, включен в тазгодишното издание на фестивала - „Дяволското гърло”, е един от най-успешните сериали на всички времена, който спечели сърцата на зрителите у нас, а сега предстои да завладее и Италия. Специално за прожекцията пристигнаха и актьорите – Теодора Духовникова и Владимир Карамазов.”

„Мисля, че ще им хареса и ще бъдат щастливи след прожекцията или поне любопитни, ще задават своите въпроси, така че ги очаквам с нетърпение”, заяви Теодора Духовникова.

„Ще призова всички италианци да отидат на почивка в Родопите. В тази част на България има различна енергия, така че няма да съжаляват”, допълни Владо Карамазов.

„Много зареждащ и с тема, която е много актуална в момента както за България, така и за Италия”, споделя един от зрителите.

„Много е вълнуващо, защото аз като българка обожавам Родопи.  И всяка година сме там на почивка. И с удоволствие ще чакаме следващите епизоди също и тук”, въодушевено разказа зрителка.

Сред публиката беше и Мартино де Стефано - директор на Международен филмов фестивал.” Ето и неговото мнение за сериала.

„Много добре заснет сериал от техническа гледна точка и със сюжет, който вълнува италианците – темата за мигрантите. Ще гледам с интерес и останалите епизоди, защото трейлърът оставя без дъх.”

Голямата новина от фестивала е, че продуцентите на „Дяволското гърло” вече обсъждат копродукция с Италия.  „Италианците проявиха интерес към сериала и това че заявиха творчески интерес за съвместна работа за следващия сезон, за мен е нещо много специално. Вече има идеи за съвместни снимки, за работа паралелно в България и Италия. Това е реален пробив навън”, заяви Евтим Милошев, продуцент на сериала.

Още информация за другите прожекции на български филми, можете да видите във видеото на „Здравей, България”.

Нова Броудкастинг Груп е медиен партньор на „Празникът на българското кино в Рим“.