Милена Фучеджиева, сценарист, и Владимир Зомбори, актьор в сериала, гостуваха в студиото на „Събуди се“, за да открехнат завесата за вълнуващата история, която предстои да проследим в ефира на NOVA

„Сериалът е създаден по идея на моята партньорка в писането Елена Иванова. Нейната баба идва в град София, сама, развела се, в онези времена, с пет деца и успява да се справи, въпреки огромните перипетии, с които се сблъсква. Когато Ели ми предложи тази история, аз видях в нея моята собствена житейска съдба. Защото подобно на нея, аз взех детето си и заминах съвсем сама за Лос Анджелис. Имах с какво да се идентифицирам, веднага знаех, че това което ще вложим в писането на този голям проект, защото това са 52 епизода в първи сезон, ние влагаме частица от душите ни, преживяни събития. Ролята на Силвия Петкова е на една млада жена, която няма път назад, и която заедно с детето си ще трябва да преодолее всички трудности в големия град – да се пребори и да не загуби честта си“, разказва Милена Фучеджиева.

„Телевизията ни гласува доверие, преценихме, че женската аудитория ще намери много неща в този сериал, близки до техния живот. Това е една история, в която непрекъснато има драма, обрати и интриги и подмолни ситуации, които те карат да поискаш да потъпчеш честта си. Но ти трябва да се бориш за нея. Маги Халваджиян също ни гласува доверие. Искам да благодаря и на сценарния екип, който в продължение на седем месеца писа неуморно, и на режисьорите. Екипът е фантастичен“, не крие сценаристката.

Зрителите познават актьора Владимир Зомбори от най-успешния уеб сериал „Следвай ме“ във Vbox7, премиерата, на чиито последен шести сезон, съвпада като дата с тази на „Пътят на честта“. Както самият той споделя, големи изненди очакват зрителите и на двата сериала.

„В "Пътят на честта" моят герой е съпругът на героинята на Силвия Петкова. Самият той има много допирни точки с мен. Това е човек, който много държи на семейството си и е като събирателен образ на младите хора, които не са от София. Той и семейството му са от Царево – и бих казал, че чрез неговия образ и семейство определено можем да усетим разликите във взаимоотношенията между хората в по-малкия град. Събитията се отключват чрез моя екранен пресонаж и оттам тръгва сюжетната линия на целия сериал“, разкрива Владимир Зомбори.

„Доста теми от нашето злободневие са засегнати в "Пътят на честта"  – темата за бежанците, за опазването на културното наследство, за тийнейджърите, за самотния родител, за борбата с престъпността, а също и чисто човешките – любов, омраза, взаимоотношенията снаха-свекърва“, споделят Милена Фучеджиева и Владимир Зомбори и обещават на зрителите една вдъхновяваща история, която определено няма да ги остави безразлични.

Не пропускайте премиерния епизод на „Пътят на честта“ на 9-ти септември от 22.00 ч. по NOVA.

Следете най-актуалните новини за сериала в сайта на NOVA и във Facebook.