С присъединяването на The Voice TV и Magic TV Нова Броудкастинг Груп ще отговаря за рекламните продажби на общо 22 телевизионни канала

От началото на 2020 г. Нова Броудкастинг Груп ще отговаря за рекламните продажби за България на музикалните канали The Voice TV и Magic TV.

Двете телевизии стават част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп, с което рекламодателите ще получат достъп до рекламно време в популярните музикални канали. Това утвърждава лидерската позиция на компанията, чийто Sales House е най-големият на българския медиен пазар и вече ще предлага общо 22 телевизионни канала, включително на едни от най-големите водещи световни телевизионни групи – The Walt Disney Company, Fox Networks Group, Sony Pictures Television и A1 Telekom Austria.

Красимира Василева, директор Продажби, Маркетинг и ПР в Нова Броудкастинг Груп, коментира: „Щастливи сме, че към разнообразното ни портфолио се присъединяват още две музикални телевизии, в които ще предложим нови възможности за реклама. Вярвам, че тази крачка в стратегическо ни партньорство с музикалните канали The Voice TV и Magic TV е безспорна оценка за развитието ни както на медийния, така и на рекламния пазар“.

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, уебсайтове и дигитални платформи. В портфолиото на Нова Броудкастинг Груп влизат телевизионните канали NOVA, KINO NOVA, DIEMA, DIEMA FAMILY, NOVA SPORT, както и първият премиум платен спортен пакет на българския пазар DIEMA EXTRA. Той осигурява богато спортно съдържание в общо 3 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT2 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA гарантира неограничен достъп до каналите на живо и в HD качество.

Нова Броудкастинг Груп е новатор в програмирането и пионер в налагането на много международни формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се превърна в запазена марка на медията, а авторските уеб продукции и видео проекти допълват богатото портфолио на групата. NOVA предлага на своите зрители силни новини и качествена публицистика. Новините на NOVA са най-предпочитаният източник на информация, според годишния доклад на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“ през 2018 година, а в класацията на информационните сайтове в България nova.bg е на първо място.

Тhe Voice TV е музикална телевизия, която започва излъчването си в България през 2006 г. В ефира ѝ предимно звучи денс, R'n'B и поп музика. Телевизията излъчва авторски музикални предавания, шоупрограми и предавания за знаменитостите в музикалния бизнес. The Voice TV се излъчва от 2004 г. в Швеция, Норвегия, Финландия и Дания, като се превърна в тези страни в основен конкурент на MTV. България бе първата страна на Балканите, в която стартира каналът.

Magic TV започва излъчването си от месец декември 2013 г. Разпространява се по кабел, сателит и онлайн. Музикалната телевизия е с уникална програмна схема, която включва 30% българска музика. Magic TV е социално ангажирана медия, която инициира и подкрепя много благотворителни каузи.