След поредица от грешки в кухнята и номинация от страна на Атанас Полина свали куртката си

Инстинктивно тя бе стегнала багажа си предварително, а шеф Ангелов бе категоричен, че няма да я разочарова в избора, който е направила. "Полина, винаги когато се изправиш пред мен, изглеждаш адски уверена, зад печката обаче виждам абсолютно друг човек - несигурен, неспокоен, нервен. В готвенето има повече напрежение, отколкото страст. Ти си нещо средно между кълбо от нерви и пате в калчища. Не за първи път си позволяваш да ми се сопкаш в кухнята и то точно, когато най-много си се оплела. Влагаш повече енергия в това да се оправдаваш, отколкото в това да поправиш грешките си и да помогнеш на отбора", категоричен бе той.

Атанас се изправя в дуел за оцеляване в Hell’s Kitchen България

Преди да вземе окончателното си решение обаче шеф Ангелов не пропусна да изпита комуникативните умения на топ готвачите Лука и Атанас, за да провери дали имат нужните качества, за да управляват собствена кухня.

Доброто момче Атанас срещу суровия Лука в битка за оцеляване в Hell’s Kitchen България

Те трябваше да се доверят на отбора си, като го наставляват дистанционно. В ожесточения готварски дуел между техните „кухненските роботи“ Георги и Ивайло – победата грабна представителят на Атанас, чиито печен фазан с боровинки спечели както с вкуса, така и с визията на ястието.

Отборният дух ще е на изпитание тази вечер в Hell’s Kitchen България

В решаващата битка обаче, а именно вечерната резервация, Атанас пропусна златната възможност да избере печелившия отбор. Той се спря на червения тим, но това решение му изигра лоша шега. Защото докато сините се представиха мъжки като отбор и застанаха зад Лука, Атанас не успя да въдвори ред в червената кухня и както шеф Ангелов каза: „сам си показа червения картон“. „Атанас, ти си добър готвач, но трябва да познаваш хората си и да умееш да накараш другите да сготвят за теб“, категоричен бе той.

Гледайте Hell’s Kitchen България всеки вторник, сряда и четвъртък от 21.00 по NOVA

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.