Актьорът разказва в „На кафе”, че новата му роля е много приятна

Зрителите на NOVA са виждали Димо Алексиев в много актьорски превъплъщения, но като водещ на „Игри на волята” той пожелава на всеки такава снимачна площадка. Актьорът не крие, че обича морето и това, че работата на морския бряг му доставя истинско удоволствие. „Не съм бил водещ на такъв тип предаване и ми е интересно какво предстои”, казва той.

Димо е дотолкова впечатлен от играта и това как се променят участниците в хода ѝ, че и той самия би изпитал уменията си като такъв. „Виждам какви са изпитанията и бях останал с друго впечатление пред малкия екран. Сега като гледам какво се случва – изисква се сериозна физическа подготовка и доста комплексни умения, за да преминеш успешно през тях”, споделя водещият.

Ралица Паскалева и Димо Алексиев са водещи на втория сезон на „Игри на волята: България“

Димо Алексиев има интереси в сферата на спорта – най-вече към язденето и фехтовката. Водещият е на мнение, че в играта физическата подготовка не е достатъчна, защото когато изгуби целият отбор се оказва, че всички остават известно време без храна, без вода. „Всички тези изпитания и калявания на самата воля вадят неочаквания неща дори за самите участници. Това е много интересно да се гледа – хората идват едни, а в хода на играта сега започват да се разкриват други техни страни.”

Според Димо Алексиев ваденето от зоната на комфорт и хъсът за победа показват истинските страни на човек.

Започват снимките на втория сезон на „Игри на волята: България“ (ВИДЕО)

„Избраните участници са невероятни. Всичко е много непредвидимо и се случва на момента, а точно този момент на импровизация лично на мен много ми допада, защото ти никога не знаеш какво ще се случи”, споделя водещият.

До момента Димо е изгледал няколко сблъсъка между отборите, в които е мислел, че знае какъв ще е изходът, но те са го изненадали. „Желанието за победа може да те накара да правиш невероятни неща, но може и да те провали”, допълва той.