Станимира и Ваня поставиха нов рекорд в изпитание за издръжливост

Загубата на Ловците срещу Жътварите в отборната игра изпрати червения отбор на Номинационен съвет. Около лагерния огън Лазаринов пое вината за случилото се на Арената. Коментарите на отношенията и задружността на отбора накараха всички да кажат на Ваня, че умишлено влиза в ролята на жертва. Ловците създадоха първата безпрецедентна ситуация по време на съвет – Ваня събра 6 гласа от своите съотборници и гласът ѝ за Симона изпрати директно двете на битка за оцеляване срещу двете жени от Рибарите.

Ловци излизат срещу Рибари в битка за спасение в „Игри на волята: България”

Новият ден поднесе изненада на Ловците край Дивата река. Маса с бяла покривка и специална английска закуска беше приготвена за един от тях. Йоанна получи подаръка от сестра си пред цялото племе. Никой от играчите не заподозря кой би дал грошовете си, за да осигури храна на студентката в Йейл. Те съзряха стратегия за разклащане на отбора, но Йоанна отказа да се храни и по този начин грошовете на Екатерина бяха похарчени напразно. Племето ѝ обаче оцени високо нейната постъпка.

Рибарите отново на Номинационен съвет в „Игри на волята: България”

Изпитанието на четирите дами беше свързано с легендата от гръцката митология за дъщерите на цар Данай, които заради дързостта си са били осъдени да пълнят с вода счупен съд. Обратно на Данаидите Симона, Ваня, Христа и Станимира трябваше да опазят цели своите делви. Балансът и издръжливостта на четирите жени беше в основата на успеха им – те трябваше да придържат с един крак дълъг лост, в края на който беше делвата им. Тази от тях, която задържеше баланса най-дълго, щеше да спечели не само битката, но и 50 златни гроша.

Ловците за първи път край Дивата река в „Игри на волята: България“

Около час след началото на играта Христа изпусна своята делва и се оказа първата, която отива на елиминационен двубой. Деведесет и четвъртата минута от битката беше решаваща за Симона – тя се разклати и изпусна своята делва. Три часа седем минути и 54 секунди Ваня и Станимира задържаха своите делви. Играта приключи, след като студентката по право реши да се откаже.

Тази вечер Христа и Симона ще се срещнат отново на Арената за финалната битка тази седмица.

Рибарите или Ловците ще останат с човек по малко и какво изпитание ще трябва да преборят двете жени, за да останат в надпреварата за 100 000 лв.? Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в новия епизод на „Игри на волята: България”.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.