Спечеленото от Ваня предимство се оказа ключово за победата в битката за неприкосновеност

Заредени с огромно желание за победа и спечелване на психологическо предимство, племената се срещнаха отново на Арената в битка за неприкосновеност. Пътят към успеха минаваше през мъдростта на древните египтяни. По техния пример всеки отбор имаше за задача да построи своя съвършена пирамида, но преди това играчите трябваше да съберат частите за нея. Плуване до висок понтон, скок от два метра и половина, вземане на парче и връщане на брега, за да предадат щафетата – през това преминаваха всички играчи. Предимството, което Ваня спечели за Жътварите им осигури схема с насоки как да започне строежа на пирамидата.

Жътварите с предимство в Номинационната битка в „Игри на волята: България”

Стратегията на Рибарите отреди първо през изпитанието във водата да минат по-слабите плувци. По този начин те изостанаха, а отличното плуване на Милен, Борислав, Йоанна и Лазаринов не успя изцяло да компенсира преднината, която имаше жълтия отбор. Жътварите започнаха първи да строят пирамидата си, а ключово за изхода на битката се оказа предимството, което Ваня спечели за отбора. Само няколко минути след като застанаха пред масата за подреждане на пирамидата, Жътварите развяха своето знаме като победители. Загубата на Рибарите е трета поред тази седмица, но този път те загубиха и своята неприкосновеност.

Жътварите се измъкват от Дивата река в „Игри на волята: България“

Началото на Номинационния съвет беше емоционално за племето, тъй като всички играчи споделиха какво им липсва и какво са научили за себе си до този момент в играта. Вотът им се основаваше на емоции и лични усещания, а не толкова на представяне в игрите. Най-много гласове събра Екатерина – като най-слабо качество на по-голямата сестра на Йоанна беше изтъкната именно нейната емоционалност. Тази вечер тя ще се изправи срещу втория номиниран – от кое племе ще бъде той?

Не пропускайте да видите от 21:00 ч. в „Игри на волята: България” по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.