Издръжливостта на Лазаринов донесе победата на синия отбор

Първата Номинационна битка за седмицата събра отново племената на Арената. Жътварите понесоха тежък удар след изненадващата директна елиминация в Капитанската битка, която извади Любомир от надпреварата и трябваше да разчитат на собствените си сили в предстоящия сблъсък. Те определиха лидерската позиция в последната отборна седмица да заеме Вайс.

Любомир: Джералдин се превърна в моя кауза в „Игри на волята: България”

В изпитанието всеки от участниците влезе в ролята и на ловец, и на плячка. Двата отбора стартираха от различни позиции на осеяната с препятствия Арена, а играчите имаха право да се движат само в една посока, като целта им беше да настигнат противника. Щом докоснат някой от вражеския отбор, той изгаря. Племето, което елиминира всички противникови играчи печели точка, а първото племе, което спечели две точки, се спасява от Номинации.  

Рибари и Жътвари изградиха идентични стратегии, но Лазаринов се оказа скритото оръжие  в синия отбор и донесе първата точка. Хитрият подход на Тодор и Вайс при втория старт им осигури победата, но в решаващия трети рунд силите напуснаха жълтите и Лазаринов отстрани и последния играч по трасето.

Директна елиминация в капитанската битка отстрани Любомир от „Игри на волята: България”

Загубата на Любомир беше тема на разговор и по време на Номинационния съвет – елиминацията му разтърси отбора и наруши баланса при гласуването. Жътварите получиха за първи път възможност да наддават за допълнителен номинационен глас – битката беше между Тодор и Ваня, но богатството на каскадьорката се оказа по-голямо. На висока цена тя получи двоен глас, който по-късно даде за шампиона по жиу-жицу. Вотът на Джералдин беше решаващ и тя определи Тодор да влезе в битка за оставане в играта.

Рибарите покоряват Резиденцията за последен път в „Игри на волята: България”

Срещу кого ще се изправи той – ще стане ясно днес след последния отборен сблъсък във втория сезон на „Игри на волята: България”, а още в първия ден от финалната седмица на индивидуални битки, 30 ноември, зрителите ще видят дълъг епизод с две битки от 20:00 ч. по NOVA.

Екстремното приключение "Игри на волята: България" търси най-смелите и решителни българи – предизвикай себе си в неподозирани изпитания за ума и тялото и се запиши на кастинг на www.nova.bg/igri.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.