„За твореца е важно да се получи диалог и химия между артиста и зрителя“, споделя в „На кафе“ актьорът

Деян Донков е известен в обществото като едно от лошите момчета на театъра. Във втория сезон на „Пътят на честта“ се превъплъщава във властния и безскрупулен адвокат Владимир Ленков. Въпреки всички отрицателни персонажи, които е изиграл, за колегите си той е човек с огромно сърце. Лесно ли допуска хората до себе си, разказва той в "На кафе".

За моноспектакъла „Камбаната“

„Имах честта да бъда поканен на престижния фестивал "Киномания" 2021. Хермина Азарян гледа премиерното представление на сцената на „Античния театър“ в Пловдив и тъй като има кинематографичен момент в спектакъла, ме покани да участвам. "Камбаната" е театрално-визуално-музикален спектакъл, а "Карандила" пък е духов оркестър, който озвучава спектакъла на живо. Визията е през 3D mapping“, разказва актьорът за моноспектакъла, който може да се види в рамките на „Киномания“.

Билет за Рая в „Пътят на честта“

„На мнение съм, че човек трябва да е отворен и да допуска до себе си дори и непознати хора и такива, които искат да стигнат до теб като творец или артист. Това е начинът да има диалог, в противен случай няма как да се получи химията между артиста и зрителя. Така ставаме едно цяло. Аз обичам предизвикателствата и за артиста е много важно да бъде отворен към такива предизвикателства“, отговаря Деян на въпроса дали е от хората, които затварят пътя до сърцето си или дава възможност хората да стигнат до него.

Артистът споделя, че много неща го трогват в ежедневието и се натъжава от гледките на бездомно куче, плачещо дете и от хора, които ровят из кофите.

„Ако бях най-влиятелният човек на света бих променил това, хората да вярват повече в другия отсреща, а не да се затварят в себе си. Човек се нуждае от малко същински неща, които да го направят щастлив и това не са материалните неща“, казва Донков.

Шокиращи разкрития в „Пътят на честта“

За контрола над гнева и над хората

„По принцип не обичам да се поддавам на гнева. Отдавна съм го преодолял, защото това е много вредно нещо и за теб, и за околните. За мен самоконтролът е над всичко. Не искам да имам контрол над хората, а желая смислен диалог с тези около мен и основно със зрителите“, признава Деян.

Актуална информация за "Пътят на честта" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала. Всички епизоди от поредицата могат да бъдат проследени в NOVA PLAY.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.