Чаровният актьор се превъплъти в ролята на Асен, най-добрия приятел на главния герой Калоян

В студиото на „На кафе“ Петър Дочев разкри как е попаднал в „Пътят на честта“, сподели своите професионални планове и разказа много любопитни лични истории от живота си.

„Предложението дойде през лятото, когато е време за почивка и за преосмисляне на театралния сезон. Стягах си багажа за едно пътуване до Европа – планирах да посетя различни държави. Обадиха ми се за кастинга. Дойдох до София за него и после продължих да си стягам багажа за пътуването. Да, но така и не заминах, а влязох да играя в сериала „Пътят на честта“, споделя Петър Дочев.

„Много ми се иска да играя постоянно, но направих пауза от две години и много липсва. В един момент щатът в даден театър може да се превърне в клопка и да правиш постоянно едни и същи неща. В един сезон може да участваш в три представления и да играеш почти една и съща роля, но с различни нюанси. След отказа ми от щата в Младежкия театър, последваха два проекта - Пловдив – Европейска столица на културата 2019 започнах да играя в „Одисей“ на Диана Добрева, който може да се гледа на 14 и 15 януари 2022 г. в Пловдивския театър, а след това в „Медея“ със Снежина Петрова“, допълва той.

Завръщане в НАТФИЗ

„Стори ми се интересна поканата да се върна в НАТФИЗ като гост-актьор. В дипломното представление на класа на проф. Здравко Митков. И мисля, че това е най-доброто място, където един артист може да се върне“, категоричен е той.

География, ММА или актьорско майсторство

„Като ученик много исках да уча география. Майка ми беше купила огромен атлас. Постоянно киснех над него. Кандидатствах в паралелка с география и английски като идеята ми беше да се занимавам с международно икономически отношения и дипломация. Но когато се срещнах с учителката ми по география, тя успя напълно да ме откаже от предмета и влязох в сложни тийнейджърски период. По това време тренирах източни бойни изкуства. Но в гимназията попаднах в интересна компания, която ме насочи към ММА. Защото почти всички тренираха ММА. Направих една тренировка, майка ми научи за това и няма да забравя реакцията ѝ. Беше в пълен потрес. Преди втората тренировка, една вечер си пресипвах в едно тестерче малко парфюм. За да се освежа след тренировката. Не знам как съм го затворил, но то се пръсна в ръката ми. Заби ми се стъкло и година и половина не можех да сгъвам пръста си. Това сложи край на ММА-а, а майка ми беше много щастлива. След това трябваше да измисля с какво да запълвам времето си и се оказах в училищния хор. Тогава бях влюбен в едно момиче и я следвах навсякъде. Режисирах деня си така, че да се виждаме постоянно. В началото останалите пееха, а аз стоях и нищо не правех, но един ден учителят ме пита: „Няма ли да се включиш?“. И аз, тъй като исках да се харесам на момичето, се включих. Оттам се насочих към Академията“, спомня си Петър Дочев.

Още любопитни истории от живота на талантливия актьор, гледайте във видеото.