Благородната кауза стартира днес в прогнозата за времето, когато зрителите ще видят първото бебе кученце, което търси нов дом

„Всеки петък в прогнозата за времето ще бъдем партньори с един от нашите четириноги приятели. Четири организации засега са заявили желание да си партнират с нас и да предоставят животни, с които ние да представяме прогнозата с идеята да им намерим нов дом“, разказва Ники Василковски.

Водещи на NOVA започват благородна инициатива в Прогнозата за времето

„Ние с Искра основахме фондацията преди 6 години. Един ден се прибирах към вкъщи и видях едно много едро куче припаднало пред вкъщи с пяна по устата. Нямаше на кой друг да звънна, освен на Искра, която е също толкова голям любител на животните като мен. Тя дойде, натоварихме кучето в багажника. Закарахме го на лекар. Оказа се, че е натровено, изхвърлено и е било домашно в някакъв момент. Оттам нататък решихме да легализираме целия този процес. Създадохме организацията Stray Angels Bulgaria“, допълва Никол Станкулова.

„Представям ви Пандичка. Тя е на 4-5 месеца. Сестрички са с котето, което е в Никол и си търсят дом“, обяснява Лора Георгиева.

„Всички животни, които са при нас, са били изхвърлени и са бебета“, допълва Искра Георгиева.

„Пухкава” прогноза за времето със синоптиците на NOVA (ВИДЕО)

„Ние сме отворени по-скоро към приемната грижа, отколкото към приютите. Защото, за да се излекува едно стресирано животно, то трябва да попадне в домашни условия. Искам да апелирам към хората – да не си мислят, че само по празниците човек трябва да бъде добър. В нашата организация има протокол, докато стигнеш до осиновяване и трябва да кажем на хората, че се изисква отговорност. Не може да вземеш за малко животното и съвсем да му объркаш психиката“, пояснява Никол Станкулова.

„Трябва да кажем, че ние ще проследяваме процеса и след осиновяването. Ще посещаваме животните и ще направим репортажи за всички осиновени животни. Известно време след като са осиновени, за да видим как се чувстват в новия си дом“, разказва Лора Георгиева.

„Време за надежда“ – синоптиците на NOVA стават посланици на доброто

„Това е Сърдитко, от бандата на седемте джуджета. Изхвърлени в сандък седем бебета. Всички тези животни имат нелека история, но тук сме да апелираме към хората да бъдат по-добри. За да се отглеждат тези животни в домашни условия. Което е най-скъпата и ценна грижа. Нашата организация няма приют и поради тази причина, за да бъдат осиновени, първо животните се отглеждат в приемен дом и в домашни условия“, категорична е Искра Георгиева.