Водещият представи прогнозата за времето в компанията на бездомното куче 3-годишната Косара от приюта на „Екоравновесие“

Лицата на Прогнозата за времето на NOVA се превърнаха в посланици на доброто като продължават инициативата „Време за надежда“. Чрез нея водещите търсят бъдещо семейство на изоставени кучета.

„Косара видимо е на 3-4 години и е много спокойна. Най-вероятно е живяла някога в дом, но за момента е временно настанена в приюта на „Екоравновесие“ в Горни Богоров. С контактите на екрана може да проверите какви други животни има там. Търсим дом на Косара и тя си търси постоянен приятел. За момента намери в мое лице временен. С нея ще представим прогнозата за времето“, представи партньорката си водещият на Прогнозата за времето по NOVA.

„Време за надежда“ – синоптиците на NOVA с кампания за осиновяване на бездомни животни

"Студено беше на Косара тази сутрин и на мен също. Ако искате Косара за свой приятел, погледнете сайта на „Екоравновесие“, също така и фейсбук страницата, както и телефоните за контакти на самия приют“, завърши прогнозата си Василковски.

Идеята за инициативата „Време за надежда“ се заражда преди две години и благодарение на партньорството с организацията „Animal Rescue“, фондацията „Четири лапи“, неправителствената организация Stray Angels, както и на приютите за бездомни кучета на общинско предприятие „Екоравновесие“, тя вече е факт. Всеки петък в новините на NOVA  водещите ще представят прогнозата за времето, тъсейки нов дом на четириногите им приятели.