Режисьорът ще участва в благотворителния спектакъл в подкрепа на децата, на УНИЦЕФ и NOVA, който ще бъде излъчен в събота в 20.00 ч.

Ники Илиев участва в инициативата „Големите малки“, която събира 8 деца, превръщащи се в ментори на популярни личности от най-различни сфери на публичния живот. Те ще бъдат обучени  и ще участват в благотворителен спектакъл, като средствата от него, събрани чрез SMS-и отиват директно в подкрепа на различни каузи на Уницеф. Артистът разкрива в „На кафе“ от къде намира сили и смелост да скочи в дълбоки води и да преодолее страха си от танците.

„Подкрепям инициативите на УНИЦЕФ от години, като последната бе за подкрепа на психичното здраве при децата. Всичко, което е свързано с деца и благотворителност, аз съм отворен и подкрепям напълно.“

Как преодолява страха от танците?

„За мен това да танцувам пред хора, пред камера и пред цяла България е може би най-големия страх, който мога да изпитам. Ако скоча с парашут или ме хвърлят в океана с акули, готови да ме изядат, може би ще ме е по-малко страх. Пробвах го за първи път във филма „Завръщане“, където имахме много сложни сцени в морето с лодки и аз ги режисирам. Но сцената с танците ме ужаси и сега съм също толкова ужасен. Сега ще съм на живо и няма да мога да го монтирам. Исках да се изправя пред този си страх. В един момент започнах да го усещам дори като забавно“, признава режисьорът.

УНИЦЕФ България и NOVA с благотворително събитие в подкрепа на българските деца

„За да може човек да се развива, той трябва да успее да прекрачи границите на спокойствието и на зоната си на сигурност. Трябва да поемаш рискове и да правиш неща, които са ти непознати и те плашат. Това те развива и ти вдига сетивата, и физически, и психически. Прави те по-силен и това го пренасяш и в други сфери. Затова в последно време се хвърлям в непознати води като готвене, танци, които са далеч от мен. Това ми помага да съм по-смел в професията си и във взаимоотношенията с хората. Липсвало ми е на по-млади години и сега реших да го направя. Чувствам се по-жив и го препоръчвам на повечето хора", допълва артистът.

За подредеността в живота и в работата

„Всяка сутрин ставам в 6 ч. и правя задължително упражнения. След това пиша или отговарям на имейли. Разхождам кучето, тренирам в определено време и свършвам останалата работа. Като ги превърна всички тези неща в навици и останалата част от живота ми се подрежда. Всичко става част от професионалния навик“, разкрива как е подредил ежедневието си Ники.

„Големите малки“ – УНИЦЕФ и NOVA в подкрепа на децата

Тежи ли самотата?

„Самотата е проблем и според мен хората не сме създадени да живеем сами. Колкото и в момента това да ми се случва. Имам куче, с което вечер се гушваме пред телевизора. Изглежда странно, но е живо същество. Не може да се сравни с това да имам жена до себе си. Не се оплаквам, чувствам се добре, но усещам, че това не би трябвало да продължава цял живот. Надявам се, че е период, въпреки че човек може да е щастлив сам. Но мисля, че когато сте щастливи заедно отивате на едно друго ниво, което е по-смислено“, споделя мнението си режисьорът.

Зрителите ще имат възможност да подкрепят мисията на УНИЦЕФ за децата на България на dari.unicef.bg или с месечни дарения от 5 лева, като изпратят SMS с цифра 5 на 1021.

Гледайте „Големите малки“ на 29-и януари от 20:00 ч. по NOVA.

За Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Като социално отговорна компания, Нова Броудкастинг Груп винаги е заставала зад значими каузи и инициативи в различни сфери на обществения и културен живот на България.

За УНИЦЕФ

Вече 75 години УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират пълния си потенциал. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден – в над 190 държави и територии – за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.