Изпълнителят разказва в „Събуди се“ за метаморфозите, превъплъщенията и за участието, което го вади от зоната му на комфорт

Новата му роля със сигурност ще го извади от зоната му на комфорт, тъй като влиза в обувките на незабравим персонаж от пиесата на Шекспир „Сън в лятна нощ“. В специалният формат на УНИЦЕФ „Големите малки“, Фики и още 7 български звезди смело се впускат в творчески предизвикателства, обединени от обща цел „да помогнат на децата на България“. Специално за „Събуди се“ изпълнителят разказва как се е променил живота му след появата на дъщеря му, за бъдещите проекти и за един специален албум, с който той излиза от рамките на поп-фолка. Ексклузивно интервю на Драгомир Танев, който се среща с Фики след репетицията за спектакъла „Големите малки“, който ще бъде излъчен в ефира на NOVA тази вечер от 20.00 ч.

„Репетицията мина успешно и бе много забавно. Децата от школата на Албена Михова са невероятни и за мен е голямо удоволствие да работя с такива талантливи деца като тях“, разказва пред репортера изпълнителят, който подобно на всички останали участници звезди, ще  излезе от обичайното си амплоа. Певецът става актьор и то в Шекспирова роля „Ролята ми е малко по-сложна. Тъй като аз като мъж трябва да изиграя жена. Ще бъда Тисба и ще тъжа за Пирам, когото съм загубил. Ще е забавно, смешно и зрителите ще се забавляват. Ще участвам в пиеса на Шекспир и признавам, че ми е трудно. Но винаги съм бил старателен и се опитвам да съм максимално сериозен към всяка приета задача.“

Ники Илиев преодолява страха си да танцува в „Големите малки“

За благотворителните кампании

„Много са кампаниите, които подкрепяме за бъдещето на нашите деца. Зрителите също могат да гласуват и да помогнат на всяко едно дете. Мисля, че кампанията на УНИЦЕФ ще достигне до много повече хора и те ще помогнат за по-доброто бъдеще на нашите деца. Реших да се включа, тъй като обичам децата и винаги съм „за“ когато мога да помогна“, разкрива подбудите си да се включи в кампанията.

За собствените си деца

„Наскоро станах татко за втори път и то на момиченце. Това е първото момиченце в рода ни и сме много щастливи цялото семейство, че я има и че е жива и здрава. Дай боже всеки да изпита това прекрасно чувство да има собствено дете. След появата й станах по-сериозен по отношение на работата, тъй като от мен зависи бъдещето им. Като сериозен родител бих искала да им осигуря най-доброто бъдеще. Трудно намирам време за близките ми, тъй като съм силно ангажиран, но когато имам свободно време го прекарвам с тях и се опитвам да ги направя щастливи“, споделя Фики.

Мария и Алекс зад кулисите на дългоочакваното събитие „Големите малки“

За дядо Тони Стораро

„Баща ми Тони и страхотен дядо и умира за внучетата си. Виждам пламъка в очите му от щастие. Малкият Тони, който е кръстен на него, му е слабост и дружка. Колкото е по-голямо семейството, толкова е по-голямо щастието. Когато видях дъщеря си за първи път и докоснах ръчичката й, веднага ми потекоха сълзи. Това са прекрасни мигове, които остават за цял живот.“

За името на дъщеря му и планира ли песен, посветена на децата си

„Името и е Еслем, което произлиза от арабския език и означава „детето на Бога“. Това означава, че трябва да си силен и да вярваш в себе си и в доброто. Иска ми се много да направя песен за моите деца и вярвам, че ще се случи скоро“, признава гордият баща.

„Големите малки“ – УНИЦЕФ и NOVA в подкрепа на децата

За новия албум и сменя ли стила си?

„Подготвям един албум, който е много различен. Ще е от 20 песни, от които 10 ще са с поп звучене, също така етно и рок. Ще има разнообразие от музикални стилове. Не сменям жанра, тъй като поп-фолка е музиката, от която съм започнал и която ме е хранила през всичките тези години. Имам много почитатели и с обич изпълнявам поп фолк песните. Опитвам се да пиша по-добри текстове и с по-добри послания, особено след появата на децата ми. Старая се да няма грозни думи в песните, които пеем, тъй като вярвам, че сме за пример на по-младите“, коментира промяната, на която ставаме свидетели.

„Дай ми знак“ е името на новата му песен, за която певецът споделя, че се опитва да стигне до сърцата на повече слушатели, а също така и зрители. Това се дължи на различната стилистика в клипа към песента и добрия тест на песента. Изпълнителят признава, че открива сили и знаци в бог, децата и семейството, които са най-важни за него.

Посланието му към децата на УНИЦЕФ

„Трябва да бъдат силни. Мисля че за всяко едно дете предстои невероятно бъдеще. Те са най-чистите същества на земята. Вярвам, че всяко едно дете заслужава безкрайно много щастие и любов.“

Зрителите ще имат възможност да подкрепят мисията на УНИЦЕФ за децата на България на dari.unicef.bg или с месечни дарения от 5 лева, като изпратят SMS с цифра 5 на 1021.

Гледайте „Големите малки“ на 29-и януари от 20:00 ч. по NOVA.

За Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компании в България, част от водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа Юнайтед Груп. Развива се изключително динамично и предлага на клиентите и партньорите си голямо разнообразие от телевизионни канали, радио станции, уебсайтове, дигитални платформи и печатни медии. Като социално отговорна компания, Нова Броудкастинг Груп винаги е заставала зад значими каузи и инициативи в различни сфери на обществения и културен живот на България.

За УНИЦЕФ

Вече 75 години УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират пълния си потенциал. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден – в над 190 държави и територии – за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.