Артистичното семейство гостува в „На кафе“ и разказва за предложението за брак, за кино сватбата и за предстоящото сватбено пътешествие

Известният актьор Ивайло Захариев, превърнал се в любим герой на зрителите на NOVA с ролите си в „Пътят на честта“ и „Под прикритие“ гостува в студиото на „На кафе“ със съпругата си Станислава, компютърен специалист и фотограф. Ексклузивно в студиото двамата разказват как се заражда пламъка на любовта между двамата. Разкриват детайли за предложението за брак и за кино сватбата, с която сбъдват мечтите си.

Историята на една любов

„След дълго приятелство имахме възможност да се опознаем. За мен беше изненадващо, тъй като аз бях в период на раздяла. Трябваше да снимаме двете ни деца за благотворителен календар, организиран от Станя с нейната приятелка Калина. Там се запознахме на тази благотворителна кауза“, споделя Ивайло.

„Аз не го познавах преди това, тъй като съм живяла в чужбина и не съм гледала сериалите, в които участва. Решихме, че се нуждаем от известна личност за инициативата. Спряхме се на него, тъй като се включваше в благотворителни каузи и той с охота се съгласи“, допълва разказа съпругата му.

Минава година след срещата им, свързана с благотворителния календар, за да покани Ивайло младата фотографка и да разкрие чувствата си. Тъй като и двамата излизат от разводи по едно и също време, им е било трудно да се отпуснат.

За предложението за брак пред публика

Като годежен пръстен получих пръстен с перла и то на сцената на представление. Място, където най-малко очаквах. Пътувах с екипа на представлението „Поручик Бенц“ и помагах за костюмите. Извикаха ме на сцената в Пчеларово, това е едно имение, близо до Добрич“, разказва повече за годежния си пръстен Станислава.

„Това е едно много красиво 100-годишно имение, в което играехме по покана и нарочно го подбрах, тъй като мястото е много емблематично и романтично. Стопанката е превърнала обора в сцена“, допълва съпругата си Ивайло.

„Бях стъписана и не очаквах, тъй като предложението бе на сцената, Ивчо падна на колене, а други снимаха с телефони. Целият екип бе забъркан в цялата организация. Не успях да кажа заветното „да“, тъй като ми изчезна гласа от притеснение“, споделя емоциите си Станислава.

Събитието се случва преди около година и тъй като освен гости и зрители на представлението, след публиката има и журналист, новината бързо изтича в медиите. Заради пандемиите отлагат два пъти сватбата, но в края на лятото успяват да организират мечтаната и за двамата кино сватба.

Сватба като на кино

„Сватбата се състоя в кино „Кабана“ на открито и се постарахме всичко да бъде подчинено на темата кино“, разказва двойката.

Кум на сватбената церемония е актьорът Ники Станоев, който се включва дистанционно в разговора и отправя предизвикателство към семейството да покажат тренировките, които и двамата практикуват и да разкажат повече за премиера в Шумен, към която се присъединяват неочаквано.

Ивайло споделя, че обича да тренира и го прави от малък, а не от суета. Използва всяка възможност, дори и зад театралните кулиси, за да поддържа тонизирани мускулите на тялото си. Децата от семейството също се включват в тренировки по таекуондо и айкидо. Обича да използва децата и съпругата си като тежести.

За сватбеното пътешествие

„Получихме като подарък от кумовете ни пътешествие до града на любовта Париж. То предстои през юни месец и имаме включени разходка по Сена и представление в Мулен Руж. И двамата не сме ходили в Париж и се вълнуваме и до организираме пътешествието“, разкриват вълненията си романтичната двойка.

„Аз шест години съм живяла в Испания. Заедно успяхме да разгледаме една част от нея. Посетихме музея на Салвадор Дали, което си беше една обща мечта, тъй като и двамата сме почитатели на картините му. Иска ни се пак да се върнем там“, разказва Станислава.

„Обичаме да пътуваме и из България, особено ни превличат пещери и изоставени селца“, допълва съпругата си Ивайло.

За предстоящите творчески планове

„През февруари, на 18 по случай честването на обесването на Васил Левски ще играем представлението „Времето е в нас и ние сме във времето“, заедно с Любомир Ковачев, Елена Петрова и Ники Сотиров, което е представление на Нов театър НДК, под режисурата на Бойко Илиев. Каня всички, които искат да видят един нов поглед към живота на Васил Левски. Разглеждаме последните дни от живота му, като показваме взаимоотношенията между него и Димитър Общи в ареста. Това не се е случвало в действителност и е интересна гледна точка. Аз изпълнявам ролята на Димитър Общи, която е противоречива фигура и е предизвикателство за изпълнение“, отправя покана за театър актьорът.

Актуална информация за "Пътят на честта" може да откриете във Facebook страницата и Instagram акаунта на сериала. Всички епизоди от поредицата могат да бъдат проследени в NOVA PLAY.

Последвайте NOVA във  Facebook и Instagram.