Ако обичате животните, осиновете си приятел, който ще ви обича цял живот

Пухкавият и игрив Айк от организация „Четири лапи“ вече има свой нов дом. Той е поредното осиновено куче в кампанията на NOVA „Време за надежда“ и вече живее с новото си семейство. На 18 март тази година Ники Василковски представи Айк в прогнозата за времето и малко след това, кучето намери своя нов дом. Всеки петък водещите на прогнозата за времето показват ново куче, което си търси дом.

Любопитен, малко непослушен, но много чаровен, Айк изглежда голям, но всъщност е бебе. След като заедно с водещият Ники, Айк представи Прогнозата на времето в „Новините на NOVA“, кученцето плени сърцата на мнозина, но най-вече на семейството на Борислава. Той откри своя нов дом, който е с обширен двор в околностите на София.

„За много кратко време станахме супер добри приятели. Вече се чувства като у дома си. Има цял двор, изгони всички кучета и котки. Той е господар“, споделя пред камерата на Ники Василковски новата му стопанка Борислава Илиева.

Време за надежда: Ники Василковски търси човек с голямо сърце да приюти Амиго

„Те видели Айк в прогнозата, веднага се свързаха с нас, попълниха анкетата и още в понеделник бяха в клиниката“, разказва Камелия Ценева, координатор „Осиновяване” в „Четири лапи България”.

Пред Айк сега е нелеката задача да се научи на дисциплина. В семейството имат дългогодишен опит с кучета и знаят как да подходят.

„Учим се на първоначалните команди. Иначе е много добър и бързо се учи. Свиква с хората. Ето слагам си ръката в устата, не ме хапе“, показва промяната, която е настъпила в кученцето Борислава.

"Време за наджеда": Никол Станкулова търси дом за Мушмула

Когато постъпва в приемен дом на организацията „Четири лапи”, Айк има начална форма на рахит. Лекарите обаче реагират навреме и днес кучето е здраво, ваксинирано и готово да започне нов живот.

„Има много страдащи животни по улиците, в приютите. Окуражаваме хората да осиновяват, не да купуват животни. Това е спасяване на живот, даване на втори шанс за живот, изпълнен с щастие, което всяко животно - куче или котка заслужават“, призовава Камелия Ценева.

Лицата на Прогнозата за времето на NOVA се превърнаха в посланици на доброто и продължават инициативата „Време за надежда“, чрез която търсят бъдещо семейство на изоставени четириноги приятели. Идеята за инициативата зародила се преди две години вече е факт, благодарение на партньорството с организацията Animal Rescue, фондацията „Четири лапи“, неправителствената организация Stray Angels, както и на приютите за бездомни кучета на общинско предприятие „Екоравновесие“.

Ако искате да се запознаете с някой от многобройните приятели на Айк, може да разгледате сайтовете на организациите и да посетите приютите, където да откриете любящ и верен приятел.