Водещият представи прогнозата за времето в компанията на игривия и любвеобилен Макс, спасен от Stray Angels

Лицата на Прогнозата за времето на NOVA продължават благородната си инициатива „Време за надежда“, чрез която търсят бъдещо семейство на изоставени четириноги приятели. Водещите призовават хората да правят осъзнат избор при осиновяване на бездомно куче, напомняйки че това решение е и голяма отговорност. Те проследяват историята на всяко едно от тях в рамките на инициативата.

„Време за надежда“: Ники Василковски търси дом за Пикачу и Покемоните

Макс е открит в района на Елин Пелин и е страдал доста, но вече е здрав и като на всяко малко кученце много му се играе. Търси си дом и той ще се превърне във ваш верен другар. Макс идва при спасителите от организацията Stray Angels в началото на април. Намерен е в безпомощно състояние, буквално на границата между живота и смъртта. Едва на около два месеца, уличният живот не е донесъл нищо добро за това поредно нежелано бебе. Нахапан e зловещо от други кучета и според първичен преглед е в това състояние от не малко време. Болката, която изпитва животното, е огромна и плаче непрестанно. 

„Време за надежда“: Ники Василковски търси любящо семейство за Джаки

Веднага започва лечение, два вида венозен антибиотик, промивки, подготовка, присадки, пластики, много търпение и грижи. През следващите няколко дни състоянието му остава тежко и се налага кръвопреливане, след което Макс започва да се чувства все по-добре. Следва операция за затваряне на огромната рана на тялото му, която макар и доста сложна преминава успешно. Така на 21 април конците от операцията са свалени и Макс все повече възвръща своя чар. Въпреки че началото на живота му е тежък и Макси едва не губи живота си, той продължава да вярва, че занапред му предстоят по-добри дни. А за да стане това той има нужда единствено от семейство и дом, които да споделят живота си с него. Макс е мъжко гонче и в момента тежи около 7 килограма, като вече е ваксиниран, тестван и напълно здрав!

„Време за надежда“: Ники Василковски търси верен приятел за Кристофър Робин

Ако искате да осиновите Макс може да се обадите на телефон 0888241161 или да пишете на организацията във фейсбук страницата им: https://www.facebook.com/StrayAngelsBulgaria 

А на интернет страницата на организацията: https://strayangels.org/maks-tarsi-dom-i-podkrepa/ може да видите цялата история на този герой, както снимки от момента, в който е намерен до сега. Там може да попълните и въпросника за осиновяване, след което добрите хора от Stray Angels ще се свържат с вас за да ви срещнат с Макс. А той ще ви очаква с нетърпение!