Звездите на шоуто подариха незабравим финал на зрителите

Краси Радков е големият победител в десетия сезон на най-обичаното предаване за преобразявания в България „Като две капки вода“. След грандиозно финално шоу зрителите определиха актьора за най-добър имитатор с последния си образ на великия Емил Димитров. След оспорвана битка, на второ място се класира Александър Сано в ролята на легендарния Васил Найденов. „Аз съм много щастлив, но чувствам, че не трябваше да спечеля тази награда. Хора, аз не мога да пея! Но много се забавлявах. Искам да благодаря на публиката и продуцентите. Щастлив съм, но е странно“, сподели Краси Радков с присъщото си чувство за хумор и обяви, че ще дари лекия автомобил, който спечели, за благотворителна цел. Освен първото място, актьорът получи и приза „Мистър Враца Транслейтър“.

„Двойката цял живот ми е носила късмет в живота. Много съм доволен от това второ място. Благодаря за подкрепата! Благодаря и на журито, и на Маги“, каза Александър Сано, който завърши забавната надпревара втори. Тази вечер актьорът избра да се представи в образа на Васил Найденов с песента „Седем пъти“, а веднага след изпълнението си бе отличен и с наградата „Зърното на образа“.

Бронзовият медал в десетия сезон на „Като две капки вода“ зрителите на NOVA избраха да отиде при Крисия. За финално изпълнение певицата бе заложила на Александра Бърк „Много съм щастлива, че участвах. Много благодаря за подкрепата на всички“, развълнувана бе Крисия. Тя получи от шоуто и отличието  „Малката голяма звезда“.

Моню Монев и Юлиан Вергов: „Като две капки вода“ докосва сърцето и те кара да полудееш от смях

„На тази сцена се чувствам страхотно. Това е изключителна емоция и аз съм много щастлив“, каза Дарин Ангелов, след като зае почетното четвърто място и титлата „Мистър Огън Момиче“ за имитациите си през сезона. Във финалния епизод той се превъплъти в образа на Влатко Стефановски и изпълни емблематичната за българския театър и много лична за актьора песен - „Gipsy Song”, известна у нас като „Бел кон“ от представлението „Хъшове“.

Шестте участници, които не се класираха за финала, зарадваха публиката и зрителите с три култови дуета. Алисия и Моню Монев влязоха в диско дрехите на Bonnie M и вдигнаха публиката на крака с хита „Rasputin”. След изпълнението те бяха отличени с ленти – „Мис Секси“ и „Мистър Боливуд“ за незабравимите си преобразявания през сезона.

ГАЛЕРИЯ: Финал на десети юбилеен сезон на "Като две капки вода"

Всички запяха с Анелия и Мариана Попова песента „Джалма“ на любимия дует „Ритон“. Мариана бе в ролята на Здравко, а Анелия бе преобразена като Катя. След изпълнението те получиха и отличията „Мис Мъжко Момиче“ и „Най-шашав образ“, заради образите, които Бутонът на късмета им отреди тази пролет.

Малко преди да стане ясен големият победител Есил Дюран и Руслан Мъйнов вдигнаха залата на крака с  „Тази вечер аз съм хубава“ на Дони и Нети. След аплодисментите на публиката те получиха своите награди за страхотното си участие в шоуто - "Мис Нечъръл Уомън“ и „Мистър БГ“.

Краят на грандиозния финал на десетия юбилеен сезон на „Като две капки вода“ завърши подобаващо с общо изпълнение на всички участници на песента, писана специално за шоуто - „Спомен за Горубляне“.

Крисия, Краси, Дарин и Сано на крачка от победата в „Като две капки вода“

Първи на сцената тази вечер излязоха като дует Алисия и Моню Монев, които изпълниха една от най-известните песни от 1978 г. на Boney M – „Rasputin“. Немската диско група придобива голяма популярност в края на 70-те години, особено след появата им в шоу пи телевизията, а с хитовете си „Sunny“, „Rasputin“, „Hooray! Hooray! It's a Holi-Holiday“, „Rivers of babylon“, „Daddy cool“ стават известни в цяла Европа и в влизат в музикалните класации.

„Парчето е доста разпознаваемо и хората го харесват. Аз ще съм в три женски образа. Радвам се, че ще участвам заедно с Мони, който е любимец на майка ми. Чувствам се уникално и не искам да свършва шоуто“, споделя Алисия.

„Радвам се, че ще пресъздам Боби Фарел, който е изключително пластичен“, допълва Моню Монев.

„Благодаря ви за целия сезон. Мони на теб ти се паднаха невероятно сложни неща и много танци. Алисия направи невероятни имитации през целия сезон и се стара много“, коментира продуцентът Маги Халваджиян.

Алисия е отличена за Мис Секси, а Моню Монев получава приза Мистър Боливуд 

Есил Дюран: Очаквайте големи изненади на финала на „Като две капки вода“

След тях сцената щурмува Дарин Ангелов, която изпълни песента на виртуозния македонски музикант и композитор Влатко Стефановски „Gipsy Song“. Блестящият китарист, композитор и фюжън музикант има свой собствен разпознаваем стил, с уникална техника на звукоизвличане и вдъхновен от балканската емоционалност, а песента му се е превърнала в негова визитна картичка. Роденият в Прилеп и отраснал в Скопие музикант е с широк светоглед, но е открил своя оригинален стил, а музиката му оставя следи. В България песента е известна като Бел Кон.

„Радвам се, че съм на финал и това е цяло богатство, което придобих чрез шоуто. В началото тръгнах плахо и бях на дъното. Постепенно започна моя растеж и това се отразяваше и на самочувствието ми. В образа на Димо почувствах какво е всъщност предаването. Отново можеш да видиш на сцена любимия си изпълнител. Невероятна възможност да върна един обичан от публиката изпълнител. „Капките“ ми донесоха самочувствие“, признава Дарин.

„Още когато те поканих в шоуто си мислех, че не знаеш къде се намираш. Видях кога превключи и обърна нещата. Впечатлен съм как се бореше и до къде стигна като финалист в шоуто“, споделя Маги Халваджиян.

„Успя да ме разплачеш и впечатлиш както всеки път когато гледам представлението „Хъшове“, признава Хилда.

Дарин Ангелов получи приза Мистър Огън Момиче 

Александър Сано се преобрази в легендарната българска звезда Васил Найденов и изпълни „Седем пъти“ по текст на Мария Агликина. Васко Кеца е не само изпълнител и виртуозен музикант, но и вдъхновение за няколко поколения българи. Песните му се превръщат в хитове и стават любими на милиони, които пеят заедно с него превърналите се в класика: „Адаптация”, „Телефонна любов”, „Сбогом, моя любов”, „Тишина”, „Синева”, „Чудо”, „По първи петли” и много други.

„Като две капки вода“ ми донесе толкова много положителни емоции колкото не съм очаква, че ще изпитам. Чувството да си финалист е същото като при участието ми като през целия сезон. И това е заради моите страхотни колеги, с които се забавляваме. Най-трудна ми беше имитацията на Гери-Никол, защото това жизнерадостно парче е далеч от гласовите ми възможности. Тази имитация донесе много смях на хората. Избрах една особена песен на Васил Найденов и мисля, че на финал трябва да звучи българска музика. Песента ми е безкрайно любима и отново повтарям, че не съм дошъл тук за състезание. Това е божествена песен“, разкрива Александър Сано.

„Истинско удоволствие е, че те срещнах тук на тази сцена“, споделя Хилда.

„Първите три или четири лайфа, Сано непрекъснато пътуваше по представянето си на новия филм. Всяко едно твое излизане на сцената беше събитие. Изпълнението тази вечер беше брутално и не предполагах, че имаш такива височини като великия Васил Найденов“, допълва Маги Халваджиян.

Сано е отличен с наградата Зърното на образа „Като две капки вода“ 2022 г.

Анелия и Мариана изпълниха емблематичния български хит на дует Ритон за изпепеляващата циганска любов „Джалма“. Любимата песен е по мелодия на Зорница Попова и текст Живко Колев, а името й е вдъхновено от героинята на Пепа Николова, изиграла циганката Джалма в „На всеки километър“. Анелия ще е Катето, а Мариана Здравко.

„Катя е характерна с енергията, която стои на сцената. Много трудно е това, което правихме и се радвам, че хората успяха да видят душицата ми“, признава Анелия.

„Имитирайки всички тези образи, открих себе си и придобих още повече самочувствие“, разкрива Мариана Попова.

„Радвам се, че ти се паднаха и няколко женски образа, за да се чуе това чудовищно пеене, което притежаваш“, коментира Хилда Казасян.

Анелия бе отличена с приза Мис Шашав образ, а Мариана Попова получава приза Мис Мъжко момиче 

Крисия се изправи пред нелекото предизвикателство да се превъплъти в Alexandra Burke и изпълни „Hallelujah“. Текстът на песента е написан от канадския певец Леонард Коен, като според историята той го е писал в продължения на 5 години и от десетките стихове, той избира само няколко за записа на песента. В началото парчето е с умерен успех, но след това има повече от триста интерпретации на различни езици от десетки изпълнители.

„Не очаквах да стигна до финала. Чувството е много приятно, че съм оценена. Много пораснах в шоуто и бях оценена от хора, които са постигнали много повече от мен. „Като две капки вода“ е много емоция, предизвикателство и сцена, която ми даде много опит. Много се изкефих на Майкъл Джексън и след това изпълнение реших, че мога. Песента, която си избрах за финал има много добро послание, което искам да докосне хората. Чувствам се щастлива със себе си, вярвам си повече и прекрачих границата, която си поставям обикновено“, разказва Крисия.

„Не сме имали толкова млад участник и не случайно още от началото ти си талисмана на шоуто. Това е доста тежко състезание за хора с опит, които са минавали през тежки битки. Видях как се подготвяше и ти си готова. Шапка ти свалям“, коментира Маги Халваджиян.

„Крисия ти полетя през този сезон и не спирай да летиш“, допълни Юлиан Вергов.

„Толкова дълбоко изпълнение на тази песен не съм чувал“, призна Фънки.

Крисия е удостоена с приза Малка голяма звезда 

Краси Радков изпя обичаната песен „Ако си дал“, която е оглавява класацията на „Великите 500 български песни“  на композитора, певец и музикант Емил Димитров. Артистът е автор на голяма част от мелодиите на песните си и на текстовете си, в които показва голямата си човечност, душевност и добрина. Песента „Ако си дал“ е по текст на Иля Велчев и факт е, че големият певец не прави просто естрада, а крият послания за изконните човешки ценности. Историите, които разказва са много лични.

„Огромна забава и кеф бе за мен участието ми в „Като две капки вода“. Говорих 7-8 езика и вече съм полиглот. Подходих много отговорно към всички образи, но емоционално почувствах образите на Тодор Колев и Слави Трифонов. Най-забавната имитация ми беше тази на „Седемте козлета“ където изпях фалшиво и различно и трите куплета. Тази песен на Емил Димитров, която избрах ме разплаква и това е текст, с който съм възпитаван. Ще я изпълня емоционално и на сцената ще направя това, което чувствам“, признава Краси Радков.

„Дадох всичко от себе си, за да се забавлява публиката“ декларира Краси.

„Краси, ти опроверга мнението ми, че пеенето е много и най-важно. Изграждаш такива образи, които може да направи само един гениален човек“, споделя Хилда.

Ти си талисмана на това шоу“, допълни Юлиан.

„Много важно е огъня, който излиза от тебе. Притежаваш харизма“, призна Фънки.

Краси Радков получава наградата Враца транслейтър 

Есил Дюран и Руслан Мъйнов надминаха очакванията на зрителите с виртуозното си изпълнение на големият хит на Дони и Нети - „Тази вечер аз съм хубава“. Семейният дует изпяват песента, която е част от албума им с кавъри от 2002 г. „Естрада“, но музиката е по песен на френската певеца с български корени Силви Вартан „La Plus Belle Pour Aller Danser“. Композицията е написана от великия Шарл Азнавур.

„Супер е забавно да имам до себе си партньор като Руслан. Искам да блестя на сцената и с тази песен ще се чувствам като малко момиченце. „Капките“ бяха емоция, която никога не съм изпитвала. Трябваше да се превърна в актриса и мисля, че успях“, споделя Есил Дюран.

„Имам прекрасни впечатления от този прекрасен творец и колега – Есил. Две са ми задачите тази вечер - до постигна тембъра на Дони и трябва да внимавам да не го направя като пародия. Второто е да стана по-висок. Дойдох за тръпката в „Като две капки вода“ и съм благодарен за възможността, която получих“, разкрива Руслан.

„Най-трудният момент беше като се кача в асансьор е да избера дали да бъда актриса или певица на сцената“, признава Есил Дюран.

„Трудностите са много и различни, но за съжаление Бутонът на късмета е неодушевен и не мога да коментирам с него“, допълва Руслан.

„Възхитителен дует. За Еси нямах съмнения, но Руслан ме изуми като Дони, сподели Фънки.

„Онемях и скочих на крака, за да ви аплодирам. Благословен съм, че мога да продуцирам шоу с най-големите звезди на България“, разкрива Маги Халваджиян.

Есил Дюран е отличена с приз Нечъръл Уомън, а Руслан Мъйнов получава наградата Мистър БГ 

Фото кредит: NOVA/Красена Ангелова

Юбилейният сезон на невероятното шоу „Като две капки вода“ завърши, но кастингът за  „Изненадата!“, продължава. Всеки добър имитатор може да се запише и да се качи на най-голямата телевизионна сцена в България, за да покаже уменията си.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.