NOVA NEWS ексклузивно представя документален филм за Райна Кабаиванска

На 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, „Здравей, България“ ще предложи удължено петчасово издание от 07:00 до 12:00 ч. Специалната програма на сутрешния блок на NOVA, посветена на националния празник, ще срещне зрителите с любопитни личности, интересни истории и тържествените чествания от цялата страна.

Виктор Николаев ще бъде водещ в студиото на „Здравей, България“, където ще даде думата на хората, съхраняващи и предаващи просветата – българските учители. Специални среща и разговор за силата на словото в трудни времена предстои и с писателите Георги Бърдаров и Захари Карабашлиев.

В изнесеното студио пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” в София Ани Салич ще следи всичко интересно от празничния 24 май и ще се срещне с редица вдъхновяващи събеседници. Невена Василева ще разкаже за празника в морската ни столица Варна. Репортерите на NOVA ще направят зрителите свидетели на празничните чествания и шествия на хиляди ученици и от всички краища на България – Пловдив, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Лом, Враца и Благоевград.

Празничната програма в „Здравей, България“ ще допълнят историите на известни българи със спомени за любимите учители и моменти от училище.

На 24 май в 19:05 ч. по NOVA NEWS ще бъде излъчен ексклузивно и документалният филм за артистичната, преподавателската и благотворителната дейност на Райна Кабаиванска, посветен на 20-та годишнина на нейния Международен майсторски клас в Нов български университет. “Школата Кабаиванска“ е разказ от първо лице на великата оперна дива за артистите, които създава, оперния свят в миналото и днес, и мечтите, отправени към бъдещето. Режисьор на лентата е Найо Тицин, сценарист е Петър Барбалов, а продуцент – д-р Георги Текев.

Гледайте специалното удължено издание на „Здравей, България“ на 24 май от 07:00 ч. до 12:00 ч. по NOVA и документалния филм „Школата Кабаиванска“ от 19:05 ч. по NOVA NEWS!