Лора Георгиева и инициативата „Време за надежда“ търсят дом и семейство на Рони

Преди шест месеца с колегите от Прогнозата за времето и партньорите ни от четири организации "Animal Rescue", "Екоравноверсие",  "Четири лапи" и "Stray Angels" стартираха благотворителната кампания “Време за надежда”. Всяка петъчна вечер синоптиците представяха прогнозите за времето в компанията на бездомни животни, търсещи дом и любящи стопани. По-голямата част от тях - изоставени от хората, ранени или пострадали от човешки ръце.

„Време за надежда“: Ники Василковски търси уютен дом за Мишо и Мати

За това издание на инициативата успяхме да ви запознаем с 25 бездомни кучета и един котарак. Цели 16 от тях бяха осиновени и намериха своето ново семейство!

От днес “Време за надежда” продължава онлайн в платформата dogsandcats.bg, където ще можете да откриете още опашати приятели, които се нуждаят от грижа и любов. 

„Време за надежда“: Лора Георгиева търси дом и любящо семейство за Иречек

Тази вечер Ники Василковски и Лора Георгиева, от инициативата „Време за надежда“ търсят дом и семейство на Рони! 

Първите 5 месеца от живота на този изстрадал борец може да се опишат като филм на ужасите. Рони се сблъсква с трудностите на кучешкия живот още от раждането си и на няколко пъти е на косъм от смъртта. Такъв е и случаят, когато той е намерен от фондация „Шарко“. По-нататък разказа продължават приятелите ни от Animal Rescue, които и в момента полагат грижи за него.  

„Рони беше около петмесечен, когато се превърна в най-жалкия ни пациент. Прегазен от кола (не блъснат, а прегазен), гумите не само бяха изпотрошили костите му, но бяха смъкнали и почти цялата кожа.  

„Време за надежда“: Ники Василковски търси приятел с голямо сърце за Моника

Как това дребно бебе е оцеляло с такива болки, умът ни не побира.  

Случаят му поемат колегите ни от фондация "Шарко", настаняват го в клиника в Пловдив. Там обаче не могат да направят многo и ги пренасочват към София.  

Шарковци са в Сопот и шепа хора се грижат за много животни - да пътуват с Рони до София през ден, през два, им беше непосилно. Естествено, отзовахме се и взехме Рони при нас.  

След такава кошмарна случка, Рони получи компенсация от съдбата - пристигна в София, заедно с д-р Златинов, който от няколко месеца специализира в чужбина. Веднага му се примолихме да поеме и Пънчо, наред с останалите ни пациенти, които чакаха я контролен преглед, я операция.  

Това щастливо съвпадение даде шансът, от който Рони така силно се нуждаеше - за да оцелее, имаше нужда от най-добрия лекар. 

Двете операции - една за пришиване на кожата и една за фиксиране на счупените таз и крачета, бяха изключително трудни. Направо невъзможни... Но, както сме свикнали с доктор Златинов - извършени перфектно! 

Рони сега е добре. Трупа килца и сили. Вече става и куцука енергично, размахал опашчица. Храни се по няколко пъти на ден със силно калорична храна, защото е твърде кльощав. С неговите 4 килограма при пристигането, в началото го помислихме за 2-3 месечно кутре, но той се оказа просто недохранен дребосък.“ 

„Време за надежда“: Ники Василковски търси дом за котарака Мики

Лошите спомени в живота на Рони вече избледняват и той е готов за пореден път да докаже, че кучетата не са злопаметни! Сега Рони чака с надежда в приюта на Animal Rescue. Надежда, че ще намери своя нов приятел, който ще го пази и няма да позволи нов кошмар в живота му. Човек, с който ще изживее щастливо следващите години от живота си и ще му даде своята любов. Всички ние вярваме, че този човек съществува и е някъде сред нас. Ако Вие се разпознавате в това определение може да посетите приюта на Animal Rescue, намиращ се съвсем близо до София, в местността Хан Богров №20 между селата Горни Богров и Долни Богров. Работното време е от понеделник до събота между 9 и 17 часа.  Там ще можете лично да се срещнете с Рони и да разберете как той може да стане част от вашето семейство. Ако имате въпроси може да се свържете с организацията във фейсбук страницата им: Animal Rescue Sofia или да пишете на мейл: office@arsofia.com