Гледайте приключенския екшън за най-известния археолог в света на киното в събота от 20.00 ч. по NOVA

В събота вечер от 20.00 ч. Харисън Форд отново поема на вълнуваща мисия в третата част на култовата поредица „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“, под режисурата на Стивън Спилбърг. В лентата от 1989 г. зрителите на NOVA ще се срещнат и с бившия Джеймс Бонд – големия Шон Конъри, който влиза в образа на бащата на прочутия изследовател – д-р Хенри Джоунс.

След години на изследвания, Джоунс (Конъри) най-накрая успява да замине за Италия, за да намери мистериозния Свещен граал. Той разполага единствено с непълен надпис, по който да се ръководи. След като изчезва безследно синът му Индиана Джоунс изоставя всичко и тръгва на мисия да открие баща си и Свещения предмет.

Когато получава по пощата дневника на баща си, в който има указания за намирането на Граала, Индиана разбира, че Хенри е в беда. С помощта на музейния уредник Маркъс Броуди той заминава за Италия, за да го спаси. Двамата мъже откриват изчезналия баща на територията на нацистите, но осъзнават, че нацистите също търсят Свещения граал. Спасителната мисия се превръща в надпревара с времето, в която и нацистите, и тримата мъже трябва да използват дневника и непълния надпис като пътеводител, който да ги преведе през това невероятно приключение за спасяването на света.

Не пропускайте да разберете как ще завърши новото опасно приключение на Инди тази събота от 20.00 ч. по NOVA