Гледайте приключенския екшън „Бен-Хур“ тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

Филмът „Бен-Хур“ разказва една разтърсваща история за млад пророк и бунтовник по сърце, който се оказва единствената надежда за поданиците на системно подхранваната от кръв и поддържана чрез страх империя. Лентата е режисирана от Тимур Бекмамбетов и е екранизация на литературната класика „Бен-Хур: Една християнска притча” от 1880 г.

Разказът ни повежда през живота на еврейския принц Юда Бен-Хур и могъщия военен командир Месала, които поддържат дългогодишно и дълбоко приятелство. Но един ден Юда решава да извърши предателство, което автоматично го превръща в роб. Неспособен да забрави заточението си и разразилата се несправедливост сред хората, той се завръща по-готов от всякога за величествена битка.

Историческият епос представя опитите на Юда да отмъсти на своите врагове, както и необикновените му срещи с Исус Христос. В ролята на повелителя Бен-Хур е английският актьор Джак Хюстън, а неговият опонент Месала е изигран от Тоби Кебел. Специално участие взима и носителят на „Оскар“ Морган Фрийман. Сред любопитните факти е, че Тимур Бекмамбетов упорито настоявал епичната сцена с колесниците да бъде с възможно най-малко компютърни графични ефекти, като за целта са били отделени немалко ресурс и време.

Не пропускайте зрелищния приключенски екшън „Бен-Хур“ тази вечер от 20.00 ч. по NOVA.