Съжалява, че е напуснал екстремното риалити заради травма, но е убеден, че с воля и постоянство всичко е възможно

Тази нощ приключи поредната оспорвана битка в хитовото предаване „Игри на волята: България“ и резултатът е ясен. Аспарух, който влезе със заявката за най-силният човек стъпвал на Арената, напусна екстремното риалити. Кога силата не е достатъчна и какво още трябва, за да победиш и в спорта и в живота, споделя Аспарух Тотев пред репортера Драгомир Танев и оператора Таси Асенов за „Събуди се“.

„В началото когато видях битката ми хареса, но когато я започнахме се усетих, че тя не е толкова силова, колкото битка на издръжливост. В нея килограмите ми повлияха на развитието, което приключи с контузия. Извадих рамото си и разкъсах ставната капсула. Продължавам да ходя на рехабилитация за травмата, която получих над два месеца и половина. Трябваше да бъда обездвижен един месец, след което бяха необходими рехабилитации и леко раздвижване. Имал съм доста контузии, но не и такава. Все още имам болки при определени движения“, разказва за травмата, заради която отпадна от състезанието Аспарух.

Аспарух напусна “Игри на волята: България” след тежка контузия на Арената

„Смятам, че щях да си наваксам в следващите две обиколки, да го изравня и след това на сеното да го задмина и победя. Определено ме е яд, че отпаднах и то по такъв начин“, допълва отпадналият участник.

„Исках да поема отговорност за причината за загубата в предишната битка, която бях аз. Това беше логичната постъпка и не исках друг човек да отиде на елиминация. Относно коментарите за неумението ми да плувам, ще кажа, че един човек не може да умее всичко. Спортист съм и съм се доказал в много спортове. Хубаво качество е да умееш да плуваш. Но аз още в началото заявих, че не умея, тъй като имам страх. Давил съм се като малък. Бях на зелено училище в трети клас и си казах, че мога да плувам. Директно скочих в един басейн, където потънах като котва надолу. Никой не видя и едвам излязох. Нагълтах много вода и повече от час кашлях. Имам панически страх от вода, но преодолях себе си. Мисля, че е голяма стъпка“, признава силовият атлет.

Паулина и Неделчо: Този сезон „Игри на волята: България“ са изключителни, а Филип и Гого са ни фаворити

За голямата победа в спорта и живота

„Може би това е Европейската ми титла по канадска борба. Всички ми казваха, че е невъзможно да се доредя до толкова високо ниво в спорта, но им доказах, че не са прави. С повече воля и постоянство всичко е възможно. На мен личният ми живот е работа и тренировки, но след предаването са се увеличили почитателките ми. Преди влизането в предаването имаше една жена, с която много се обичахме, но по стечение на обстоятелствата се разделихме. В момента си нямам приятелка“, споделя Аспарух.

Би ли жертвал кариерата си в името на любовта?

„Никога не бих оставил кариерата си на спортист, тъй като съм инвестирал твърде много. Моята най-голяма любов е спорта.“

Първа победа за Супергероите в номинационна битка в “Игри на волята: България”

„В първите две седмици в „Игри на волята: България“ често си признавам, че всяка една минута исках да се откажа. Беше борба с психиката ми, но успях да издържа, затова не смятам, че нещо се е пречупило в мен“, коментира доколко игрите са били изпитание за силата и волята му като спортист и човек.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата и Instagram профила на формата.

Екстремното приключение "Игри на волята: България" продължава да търси най-смелите и решителни българи – предизвикай себе си в неподозирани изпитания за ума и тялото и се запиши на кастинг за следващия сезон на www.nova.bg/igri.