Групата спечели 4 статуетки, а кои са останалите наградени, не пропускайте да разберете от церемонията тази неделя вечер от 22.10 ч. в ефира на NOVA

На 27 май бяха раздадени наградите на БГ Радио, които са и най-ценните за гилдия в страната ни. Големите победители са "Молец" с цели 4 награди – за дует, трио, дебют и текст. Певецът Любо Киров взима статуетки за БГ албум и БГ изпълнител. Алма и Миро също си тръгват с две награди – за компилация и БГ песен, а певица на годината е Михаела Маринова. Повече за атмосферата на церемонията разказват репортерите на NOVA Деси Жаблянова и Благой Бекриев специално за „Събуди се“. Наградата „Най-големият български поп изпълнител за всички времена“ на церемонията получи гранд дамата на българската музика – Лили Иванова, която от сцената благодари с думите: „Най-скъпата ми награда сте вие, моята публика!“

„Албумът е готина награда, защото е за много песни, събрани в едно. Тя е за периода, който съм отделил от живота си, за да събера музика и много хора да се припознаят в нея. А аз съм вложил сърцето си в нея. Ако правиш това, което харесваш, не можеш да го направиш без сърце. Публиката е взискателна и може веднага да разбере дали изпълнителят е искрен или не“, признава Любо Киров, получил статуетки за БГ изпълнител и БГ албум.

НАГРАДИТЕ НА БГ РАДИО: Лили Иванова е специалният гост на церемонията

„Чувствам се прекрасно и уютно в Пловдив. Организаторите от БГ радио се стараят да правят церемонията все по-красива и бляскава. За мен, най-голямата награда е любовта и признанието на хората. Това е най-голямата мотивация и двигател. Да достигна до сърцата на хората, няма по-голямо признание от това. Наградите са някакъв вид комплимент за това, което си направил и труда, който си положил. Церемониите съществуват в цял свят, за да може ние изпълнителите да се съберем и да празнуваме, както го направихме тази вечер“, споделя емоциите си Михаела Маринова.

„Всичко беше неочаквано и много бързо се случи тази песен. Щастлива съм, че хората са реагирали по такъв начин към нея. Аз не пея много на български, но Миро повярва в мен и в гласа ми. Повярвах в песента, когато остана на първо място в класацията. Щастлива съм, че повече българи вече ме разпознават“, разказва след церемонията Алма, получила статуетка за компилация и БГ песен.

Годишните музикални награди на БГ Радио 2023 се завръщат на 27 май

Благой Бекриев ни среща с големия победител на церемонията – „Молец“. Те са млади, различни и изключително талантливи. Групата е сред най-ярките сензации в България през последните години.

„Отидохме с позитивна нагласа, но спечелихме за клип на година, а също така и за БГ текст. Последната е с най-голяма тежест за нас. Благодарни сме, че българският народ ни е гласувал доверие. Взехме 4 награди, като освен изброените получихме статуетки за дуо и дебют“, коментират успеха и наградите на церемонията, провела се в Пловдив.

„Пеем от година и половина заедно и може би зрителите ни виждат за първи път лицата. От скоро сме на сцената и пишем албум в момента. Планираме да направим обиколка на страната през лятото, като ще започнем от края на юни в София с 5000 човека публика. Развълнувани сме и сме приготвили едно грандиозно събитие. Познаваме сме от малки, но не сме братя. Гонили сме се в музикално отношение, но в един момент се събрахме и започнахме да правим заедно музика“, разказват Крис Макаров и Юлиян Славчев.

„Естествено следствие е това, което ти е в сърцето да отиде и на листа. Няма как да избягаме от това, което ни вълнува горещо“, коментират темите, застъпени в песните им.

„Опитваме се да вкараме една многопластовост на текстовете ни и това ще си проличи и в албума, който пишем в момента. Искаме всеки един човек да има какво да си вземе и открие в тях. Надявам се хората да го усетят в предстоящия ни проект“, разказват повече за хита им "7 дни"

„Вълнуваме се от предстоящото турне през лятото. Ще обиколим цяла България и ще представим това, което сме подготвили. Ще се опитаме да въздействаме на повече нива и публиката да наблюдава повече арт на сцената", обещават творците.

„Молец“ имат разнородна публика, от тийнейджъри до по-възрастна, образована и интелигентна публика.

„След като спечелихме наградата за музикален клип, ще издадем тайната на черно-бялото видео към хита „7 дни“. Той е такъв, защото нямахме време да направим цветните корекции и изведнъж се окоза, че изглеждаше по-добре. Той пасна, а при нас винаги има импровизации и търсене. Това прави процесът жив и вълнуващ. Оставяме се понякога на вдъхновението да ни режисира“, коментира режисьорът Крис Захариев. „Светът не е черно-бял. Следващите клипове няма да са черно-бели. За мен като режисьор историята е водеща.“

„Не се снимат трудно „Молец“. Тайната е в това, че сме приятели и сме като семейство. Дават ни свободата да правим това, което искаме и работата е много приятна. Ако хората, с които работиш, ти се доверяват, това ти дава крила. Видеото е заснето по пътя от Орландовци към квартал Бенковски. Всичко беше много импровизирано, но когато човек прави нещо със сърце и душа, това се усеща. За момента клипа има 7 милиона гледания", разказват операторът и режисьорът на клипа

Не пропускайте цялата церемония на годишните музикални награди на БГ радио, която ще се излъчи тази неделя вечер от 22.00 ч. в ефира на NOVA