Нова Броудкастинг Груп заедно с фондация Reach for Change е големият победител в категория „Лидер на промяната“ на тазгодишните награди за благотворителност "Златно сърце"

Призът беше връчен за десетото юбилейно издание на "ПРОМЯНАТА" – най-голямата ни социално отговорна инициатива. Тя открива и подпомага социални предприемачи, които с проектите си целят да подобрят живота на децата и младежите в България.

„От Нова Броудкастинг Груп припознахме като наш ангажимент към обществото това да подпомагаме социалните предприемачи в България и затова ще продължим да го правим. А с нашите приятели от Reach for Change работим заедно от много години, за да им осигурим една солидна основа – не само като знания, но и като финансова подкрепа“, сподели журналистът на NOVA Ева Костова.

„През годините успяхме да подкрепим над 130 социални предприемачи, които от своя страна подкрепиха над 360 хиляди деца и младежи в България. За нас е огромна радост и удоволствие да получим наградата „Златно сърце“ точно в годината, в която ПРОМЯНАТА празнува 10 години“, допълни Христина Попова, изпълнителен директор на фондация Reach for Change.

ЗА ПРОМЯНАТА

Конкурсът ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България от 2014 г. насам. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива и подпомага мотивирани социални предприемачи да реализират по устойчив начин идеите си.

През 2023 година Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change България отбелязват юбилейното десето издание на ПРОМЯНАТА, като се обърнат към общността на инициативата и отпразнуват успехите й. Целта е да бъде подчертано значението на социалното предприемачество за разрешаването на належащи социални въпроси, свързани с по-добрия живот на децата и младежите в България, предлагайки задълбочена и интензивна подкрепа на социални предприемачи за увеличаване на социалния ефект от дейността им. Част от юбилейното издание ще станат социални предприемачи, които са били селектирани в Акселератора и/или в Инкубатора на ПРОМЯНАТА в предишните издания на конкурса. Разберете повече за възможността за кандидатстване в “Общите условия” на ПРОМЯНАТА 2023.

Деветте издания на инициативата до момента дадоха шанс на 134 организации да развият своите идеи и да подкрепят над 360 000 деца и младежи от цяла България.

За последните девет години ПРОМЯНАТА получи над шестнадесет отличия за своя принос в развитието на благотворителността и за иновативния си подход. Сред тях са голямата награда на Българския форум на бизнес лидерите за “Инвеститор в обществото”, наградата на Министерство на труда и социалната политика за “Социална иновация, свързана със социално включване”, награда от Национална мрежа за децата за “Кампания и социална иновация”, три пъти носител на наградата за “Най-устойчива дарителска кампания” на Български дарителски форум”, носител на наградата за “Доброволческа инициатива” на фондация “Лале” и Национален алианс за работа с доброволци, първо място в категория "Кампания, реализирана от вътрешен ПР отдел" на наградите на Българска асоциация на ПР агенциите. Важен е не само броят на наградите, а фактът колко различни организации и институции оценяват инициативата – от медии, през министерство/държавни институции и някои от най-големите НПО мрежи, до най-влиятелните бизнес и дарителски асоциации.