Гласувайте за нея на https://woty.graziaonline.bg/

Водещата на публицистичното предаване „Пресечна точка“ Анна-Мария Конова е номинирана в категория „Медии“ в тазгодишното издание на конкурса на списание GRAZIA „Жена на годината“ 2023. 

Всеки може да гласува за журналиста на NOVA на https://woty.graziaonline.bg/.

„С журналистиката ме срещна желанието да имам професия, която е социалнозначима за обществото. За един добър журналист, репортер и водещ е изключително важно да има любопитство към света. В нашата професия се учим всеки ден, надграждаме знания и за всичко това носим лична отговорност, когато го представяме пред публиката. В този смисъл това, което правя днес, е пресечната точка на всичко това“, споделя водещата.

След като се присъединява към репортерския екип на NOVA през 2021 година, Анна-Мария Конова започва да отразява най-актуалните социални теми. 

Две поредни години Анна-Мария Конова е носител на годишната награда "Журналистика за развитие" (2019 и 2020 г.) за отразяването на бежанската криза в Босна и Херцеговина в пограничната зона с Хърватия. Отличие взима и за репортажите си от Африка, които разказват за производителите на какао, никога неопитвали шоколад. През годините е автор на редица материали на социални и здравни теми. Като репортер е отразявала и бежанските проблеми в едни от най-горещите точки и лагерите на о. Лесбос и в Малта, както и хуманитарната криза на полско-украинската граница след началото на войната в Украйна.

Преди да се присъедини към екипа на „Пресечна точка“ Анна-Мария Конова радваше зрителите през уикенда като водеща на сутрешния блок на „Събуди се".

Престижният конкурс „Жена на годината“ 2023, който стартира на страниците на списание GRAZIA и завършва с бляскава церемония по награждаване на победителките, за 18-а поредна година ще отличи изявени дами от българското общество в 9 категории. 

Церемонията „Жена на годината“ 2023 ще се състои на 23 ноември.