Как протече празникът и какви изненади бяха подготвени за гостите на университета?

Денят на благодарността отпразнуваха снощи на нетрадиционна вечеря в Американския университет в Благоевград, като на нея се събраха над 300 души. В спортната зала на кампуса вкусните ястия бяха сервирани от ръководството на Университета и от самия президент д-р Марги Енсин. 

„Искахме да направим нещо просто и в същото време дълбоко, с което да кажем "благодаря" един на друг. Искахме искрено да изкажем благодарност на целия персонал, който работи толкова усърдно. Днес тук са тези хора, които ни сервират храна, тези от поддръжката и поддържащи чистотата. Обикновено не ни остава достатъчно време да им кажем "благодаря". В забързаното ежедневие, в което живеем, не спираме достатъчно често да им се усмихнем и да благодарим на хората, които правят живота ни по-добър“, сподели за „Здравей, България“ д-р Марги Енсин.

Вечерята на гостите сервира лично президентът на университета, като й помагаха нейни колеги от администрацията. В менюто основното ястие бе традиционната за деня пуйка, но гостите бяха изненадани и от един вегански специалитет с тофу, броколи, брюкселско зеле и сос от червена боровинка.

„Благодарна съм за всички хора, които са тук. Затова тази вечер ние ще сме тези, които ще им сервират, за да им благодарим за тежката работа, която вършат. Дори и днес тези хора са причината всичко тук да е така добре организирано“, допълни президентът на Университета.

Гостите и студентите споделят, че са изненадани от инициативата, но са щастливи, че могат да вечерят заедно, един до друг.

„Това ме кара да се чувствам като у дома си. Аз съм от САЩ и е супер да съм тук. Наслаждавам се на огромните възможности, които университетът предлага“, категоричен е Итън, студент в Американския университет.

Американските граждани, които преподават или учат в Благоевград, коментират, че това им е любим празник и харесват идеята хората да се събират заради обичта си към храната, семейството и благодарността.