"Моята грешка в Игрите беше, че бях прекалено дипломатичен", сподели той

Българският Кен гостува в студиото на „На кафе“ и разказа повече за преживяванията си в „Игри на волята“, за добрия пример, който се стреми да дава на децата и за пътя към професионалното му израстване в живота.

„След тежките битки и всичко, което преживях на Арената, мисля, че заслужавах да съм на финал. А и самата битка беше по много мой вкус. Мисля, че щях да се справя, но аз съм човек, който не таи разочарованията в себе си. Нито един лош момент. Пазя добрите спомени“, разказва Мастагарков и признава, че за него по-трудна е била социалната игра.

Мастагарков: Не търсих любовта в “Игри на волята”!

„Радвам се и съм благодарен, че съм минал по този път, защото може би трябваше да го измина, за да се видят някои мои качества. Гледайки играта отвън, затвърдих всичко за себе си. Аз съм изключително уравновесен и стъпил здраво на земята. Балансиран, със здрави нерви, което се видя. Силен физически и психически. В нито един момент не се разклатих и по никакъв начин не съм обидил никой. Искрен съм пред себе си и пред останалите участници. Горд съм, защото знам колко много млади хора гледат това предаване и смятам, че трябва да им даваме добър пример. Моята грешка в Игрите беше, че бях прекалено дипломатичен. Имаше участници, които не го заслужаваха. Може би трябваше да вляза в предаването по-добре подготвен стратегически и физически“, допълва българският Кен.

Николай Рълев от "Игри на волята" за пътя от спорта до финансите

За отношенията му с Мартин

„Никога не съм имал нищо срещу него и не знам защо се обърна толкова рязко. Виждаше някакви черни точки. Винаги съм се пробвал да го разбирам, но той е по-сприхав и на моменти в тежката изолация, в която се намирахме, изпускаше нервите си. Мисля, че аз се отнесох дори по-добре отколкото трябваше.“

Мастагарков разказва, че близките му са доволни от представянето му в Игрите. След излизането си от предаването той започва да получава покани от много различни училища в страната, за да даде пример на подражание на децата. До момента е посетил 6 училища. „Канят ме, за да ги зарадвам, за да научат повече за самата игра, защото те са големи фенове на „Игри на волята“. Всички знаем, че последно време са зачестили случаите на агресия между децата – физическа, психическа или вербална. Дори има автоагресия. С децата трябва да се работи и мисля, че успявам да вляза в тяхната кожа. Те явно виждат в мен нещо като супергерой. Когато създадем по-близък контакт и им дам пример как да се подкрепят, да бъдат единни, да слушат родителите и преподавателите си и да пишат домашните. В София посетих едно училище, където седмокласници проявяваха агресия спрямо една от учителките си. Казах им да си представят, че на дъската вместо нея излезе някой техен близък – майка или баба. И ги попитах дали биха се държали по същия начин. Отговорът им беше отрицателен. Срещите минават много приятно, децата ме заливат с подаръци, с рисунки. Ще дам колкото мога от себе си, защото това е моя кауза.“

Шампионът от „Игри на волята“ Иван Рълев поднася любими ястия в „Черешката на тортата“

Мастагарков разказва, че заминаването му за Англия е било инцидентно. Решава го буквално за седмица. „Исках да видя какво е да нямаш. Да работя, да нямам пари, да съм гладен, да науча качествено езика. Исках да се изградя като човек и не съжалявам за това. Там започна и кариерата ми на модел. Работех като сервитьор в едно заведение, което беше четири години поред „Ресторант на Англия“. Постепенно се издигнах до главен сервитьор. Докато сервирах на една жена деликатесите, които си беше поръчала, ми каза, че имам перфектни данни за модел. В края на вечерта дамата остави визитката си и ми каза да се обадя на агенцията. Не обърнах внимание на това предложение, но тя се върна след две седмици и ме помоли да се свържа с тях. Реших все пак да го направя, изпратих снимки, подписах договор. Това беше моята първа агенция. В един момент имах договори с 10-15 агенции по целия свят. Бил съм в Париж, Милано, Лондон, Барселона. В един момент поисках да се спра на едно място и да започна нещо мое, да бъда независим, със свой бизнес. Щастлив съм, че успях да го постигна. Изградил съм си имидж и хората ме търсят.“

Утре вечер Мастагарков ще бъде домакин в „Черешката на тортата“. „Неволята ме научи да готвя. Живял съм в много различни държави по света, където животът беше скъп. Нямах възможност да се храня постоянно навън и лека-полека се научих да готвя. Избрал съм трудно, но интересно меню за утре. Някои неща съм приготвял, а други – не“, споделя той.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.