Финалистите от екстремното риалити разкриват какво е чувството, когато победата е в кръвта ти

Тази вечер тримата финалистите от най-гледаното риалити в българския телевизионен ефир „Игри на волята“ – Иван Рълев, Момчил Василев и Мартин Николов- Елвиса са гости в студиото на „На фокус с Лора Крумова“. Тримата споделят каква е била годината ми и какво е чувството, когато победата е в кръвта ти. След участието си в екстремното риалити, където бяха конкуренти за голямата победа, тримата стават добри приятели.

Зъботехникът от Симитли, Иван Рълев е големият победител в сезон 5 на „Игри на волята“. 22 годишният атлет е носител на множество медали сред които две вице републикански титли по планинско бягане. Иван Рълев изненадва аудиторията с признанието, че от малък едва 7-годишен започва да играе народни танци. Като малък не е осъзнавал, но по-късно започва много да харесва и да усеща ритъма, и музиката по друг начин. След първите големи концерти усеща тръпката от сцената. Чувства най-близко до себе си Граовското хоро, което е бързо хоро и има характер в него.

Момчил Василев е един от най-запомнящите си участници в този сезон на най-гледаното риалити в българския телевизионен ефир. Той е с най-много спечелени битки за сезона и е единственият чужденец участвал и печелил призово място на Physics World Cup – един от най-престижните формати по физика в Китай. Момчил Василев разказва, че започва да се занимава по-сериозно с физика, когато отива в НПМГ след 7-ми клас, но от математика се интересува от 5 клас. Мнението му е, че математиката е предимно логика и бърз ум.

Момчил от „Игри на волята“: Не използвах стратегии и играех играта по интуиция

Мартин Николов-Елвис е на 38 години от София и също бе една от изненадите във формата. Използвайки различни стратегии, бизнесменът, който признава, че обича да играе покер, чрез който се научава на дисциплина, достигна до финал. При излъчването на формата по телевизията Мартин се чувства изненадан и разочарован от това, което вижда хората да говорят за него. Според него те трябва да си казват директно в очите какво не харесват един в друг и да бъдат искрени. По-добре да уважиш чувствата на хората, като им кажеш, че не ги харесваш. Има хора, с които отказва да се поздравява след излизането си от „Игри волята“. Чувства се предаден от Денислава, която е чувствал близка по време на предаването, но след като вижда и чува думите й по негов адрес, настъпва разрив. Другият човек, когото отказва да поздравява е Мастагарков.    

Каква е 2023 година за участниците в екстремното риалити?

„Неповторима. Ще остане завинаги в съзнанието ми, заради „Игри на волята“, категоричен е Момчил.

Дунев след “Игри на волята”: Няма как да подам ръка на Мартин!

„Незабравима, заради участието ми в „Игрите“ и победата. Също така сбъдването ми на още една моя мечта – откриването на лабораторията. Не смятах, че мога да постигна всичко това в една година“, прави своята равносметка Рълев.

„Игри на волята“ бе изключително преживяване и нещо, което трудно би могло да ти се случи втори път. Остава спомен за цял живот“, се присъединява към групата и Мартин.

Мартин Николов- Елвиса учи 3 години и половина „Международни отношения“ извън България, но признава, че през цялото време е мислил за родината си и за хората тук.

Как са прекарали първата вечер след финала на „Игри на волята“?

„Приятелката на Момчил беше дошла и двамата си тръгнаха към София. Ние с Рълев решихме да останем още една вечер на морето, като хапнахме, пийнахме и се забавлявахме цяла нощ“, разказва Елвиса.

„След три месеца глад и мизерия бяхме навън и то в разгара на лятото  - 24 август. По улиците имаше хора, работещи магазини… Трябваха ни две-три седмици, за да успеем да се социализираме“, допълва победителят.

Мастагарков: Не търсих любовта в “Игри на волята”!

Как приемат славата и популярността си?

„Хората в момента ни разпознават, радват ни се, но това е до време. Още един-два месеца и еуфорията ще приключи“, разсъждава по-опитният Мартин.

„Много е уморително и непрекъснато трябва да се съобразяваш какво ще покажеш пред околните. Трябва да си пример за по-младите и за хората около себе си. Трябва да си винаги на ниво, но е трудно да си перфектен. Ние сме хора и никой не е перфектен непрекъснато“, мисли Иван Рълев.

„На мен ми доставя удоволствие и това, че хората ми се радват, ме зарежда. Всичко, което съм преживял ми се връща. Приятно е чувството да бъдеш оценен“, е на различна позиция Момчил.

Какъв е мотивът им да се включат в екстремното риалити?

„Лично аз исках да се тествам дали мога да издържа в такива условия и то в среда, в която нямаш връзка с външния свят. Глад, студ, липса на хигиена … исках да видя дали ще издържа. Чувството бе невероятно да си на Арената и то в битки, но в един момент адреналинът свършва. Първите няколко седмици след преживяването е доста странно“, споделя Мартин.

„Аз се включих заради приключението и защото обичам да се предизвиквам. Излизането от зоната на комфорт ме държи жив и във форма. Когато гледах след това епизодите, преживявах всеки един кадър и всичко това много ми липсва“, каза Иван Рълев.

„Мисля, че трябва да се прекарва максимално кратко време в зоната на комфорт. Кога друг път ще имаш възможност да носиш флаг, гол до кръста и да викаш някакви неща на плажа?“, допълва Момчил.

Пожеланията им към зрителите на NOVA са да следват мечтите си, да бъдат истински и винаги да са себе си.

Кастингът за сезон 6 на “Игри на волята” вече е отворен. Всички желаещи могат да се запишат на платформата на екстремното риалити. Част от участниците вече са известни, след като спечелиха кастинг битките си на Арената на най-вълнуващия формат.  

Още интересна информация за „Игри на волята“ може да откриете на сайта на предаването, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на „Игри на волята“. Официалният подкаст на екстремното риалити “След Игрите” гледайте в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.