Атлетката разказва повече за инициативата си, за мечтите си и за признанието й от Световната федерация по самбо

Мария Оряшкова е сред ярките и забележителни участници в сезон 5 на „Игри на волята“. Бе сред малцината, които знаеха добре какво е битка и как да я спечелят, но за разлика от останалите, тя не влизаше в задкулисни игри и манипулации. Мария е световно признат майстор на бойните изкуства, със забележителни постижения. Спортиската е шампионка по самбо, но признава, че треньорската работа й носи по-голямо удовлетворение от спортната кариера.

„Сложих край на състезателната си кариера, но реших да продължа със спорта под друга форма. Започвам да водя тренировки по самбо и самоотбрана. Без значение от възрастта на желаещите. Бих искала да достигна до повече хора и да се чувстваме по-сигурни на улицата. Идеята ми не е да ставам само треньор по самбо. Искам да науча повечето хора да знаят дори как да падат на леда без да се нараняват“, разказва повече за инициативната си пред репортер на „На кафе“ Оряшкова.

Мария признава, че чувства по-голямо удовлетворение като треньор, особено когато вижда искрите в очите на децата. Чувства се по-мотивирана, виждайки ги да излизат от залата по-усъвършенствани. Като състезател е мислила само за себе си, докато сега мисли за всички останали. За нея връзката между треньор и спортист е енергия. Дори и да си на 10 години, ти избираш треньора си, доверяваш му се и знаеш, че имаш някой зад гърба си.

Мартин от „Игри на волята“ 5: От колелото на съдбата ми се падна поп фолк певица, която преобърна живота ми

На какво ни учи постоянството и любовта към спорта?

„Бях много малка, когато започнах да пътувам до Панагюрище, за да тренирам. Правех го, защото го исках. Не се интересувах дали вали или градусите са отрицателни. Исках да отида в залата и да спортувам. Това е любовта към спорта. Не съм имала големи цели да бъда шампионка, а исках да съм в залата. После дойде удовлетворението от първия медал и вече нямаше отказване за мен“, категорична е шампионката по самбо.

Мария Оряшкова е сред 15-те избрани за най-добри спортисти от Световната федерация по самбо, за да участва в специален филм посветен на дисциплината.

„За мен беше голяма привилегия да съм сред най-признатите самбисти в света. Само в Русия има десетки училища само по самбо. Какво повече да ме радва от факта, че Световната федерация по самбо направи този филм. Когато го гледам сякаш гледам друг човек“.

Рълев, Момчил и Мартин: „Игри на волята“ е изключително преживяване - спомен за цял живот

Спортистката разказва, че мечтае за семейство, собствен дом, да продължава да  прави това, което обича и някой ден да направи някой голям състезател.

Кастингът за сезон 6 на “Игри на волята” вече е отворен. Всички желаещи могат да се запишат на платформата на екстремното риалити. Част от участниците вече са известни, след като спечелиха кастинг битките си на Арената на най-вълнуващия формат.  

Още интересна информация за „Игри на волята“ може да откриете на сайта на предаването, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на „Игри на волята“. Официалният подкаст на екстремното риалити “След Игрите” гледайте в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.