Звездно жури и любими изпълнители ще подкрепят каузата на УНИЦЕФ срещу насилието над децата в благотворителния концерт на 18 февруари от 20.00 ч. по NOVA

Боряна Гидикова, говорител на УНИЦЕФ – България и Александър Сано, един от участниците в благотворителния епизод на „Като две капки вода“ гостуваха в студиото на „Здравей, България“, за да разкажат повече за предстоящото събитие и благотворителната кауза, която стои зад него.

„Всяка звезда в епизода има своя дуетна половинка, която е дете. Репетираме с моя ментор Йоан, барабанист. Всички деца са с невероятна енергия и се забавляваме много. На сцената отново ще правим имитации заедно с децата“, разказва Сано.

Любимото шоу „Като две капки вода“ връхлита в ефира на NOVA

„Както и миналата година, когато направихме мини сезон от три благотворителни вечери на сцената на „Като две капки вода“, тази година отново ще имаме състезателен елемент. Всяко гласуване за отделните двойки ще бъде гласуване за каузата на УНИЦЕФ от страна на зрителите. Благодаря на всички звезди, които се съгласиха да участват. Те вече са участвали в предишни сезони на шоуто и ще покажат едни от най-добрите си изпълнения. Искаме да насочим вниманието на зрителите към насилието над децата, да разкажем какви промени трябва да се случат, за да има повече превенция. „Зона ЗаКрила“ за всяко дете е каузата, зад която заставаме. Имаме и звездно жури. То няма да дава оценки, както в редовния сезон, но ще помага на зрителите да се ориентират кой как се е справил. Мария Бакалова, която идва специално от Лос Анджелис, Елена Петрова, нашият национален посланик, Христо Стоичков и Маги Халваджиян ще бъдат в журито“, разкрива Боряна Гидикова.

„Аз съм много остро чувствителен към всяко насилие спрямо децата“, категоричен е Сано.

„В УНИЦЕФ се опитваме да обучим все повече специалисти, които и в момента съществуват в социалната система, за да работят специално с деца, претърпели насилие. Не всеки психолог може да работи с деца“, споделя Боряна Гидикова.

На 18 февруари (неделя) в 20:00 часа под прожекторите ще излязат 8 уникални дуета между любими български звезди и талантливи деца. Сцената ще завладеят Софи Маринова, Маргарита Хранова, Михаела Маринова, Миро, Владимир Михайлов, Славин Славчев, Веселин Маринов, Александър Сано и техните малки партньори. 

С помощта на набраните средства, УНИЦЕФ ще работи за разпространение на модела на центровете за деца и семейства  пострадали от насилие “Зона ЗаКрила“ в цялата страна, за превенцията и реакцията в случаите на насилие, сексуална злоупотреба и експлоатация на деца онлайн и ще продължи да обучава различните специалисти - социални работници, здравни и медицински специалисти, полицаи, прокурори, адвокати и др.

Следете Facebook страницата, официалните профили на „Като две капки вода“ в Instagram и TikTok, както и сайта на NOVA за повече информация за официалния старт на сезон 12.