Гледайте драматичната лента на режисьора Георги Гостов в неделя от 23.00 ч. по NOVA

В неделя от 23:00 ч. пък ще бъдат пресъздадени исторически моменти от българската действителност в края на Втората световна война във филма „Останалото е пепел“. Историческите моменти се преплитат в романтична сюжетна нишка през далечната 1944-та година.

За да вземе интервю от видния български политик, дипломат и финансист Атанас Буров (Асен Блатечки), в София пристига американският репортер Джордж Смит (Нейтън Купър), който попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и много обрати, които оставят следи за цял живот. Буров е една от важните, но много противоречиви фигури в бъгарската история от първата половина на ХХ век. Влюбена в Буров е секретарката Мария (Диляна Попова), която не негова красива "тиха" сянка.

Действието се развива няколко дни преди 9 септември 1944 г. , когато Буров недалновидно е приел да стане министър без портфейл точно в тези последни дни преди деветосептемврийския преврат. В късните си години Джордж  (в ролята Бен Крос) се завръща към своите спомени, за да разкаже събитията от онези години пред млада журналистка.

Целта на режисьоръ Георги Костов е да изгради поргрет на личността на Атанас Буров, да прикове вниманието на зрителите с романтичната любовна история и да разкаже за ситуацията в България през онези дни.

Не пропускайте драматичната лента „Останалото е пепел“ на режисьора Георги Гостов в неделя от 23.00 ч. по NOVA