Гледайте премиерния тринадесети епизод от четвърти сезон на криминалния сериал тази вечер от 22.30 ч. по NOVA

Нолан и Луси Чен се впускат в преследване на откраднат полицейски хеликоптер, който 17-годишният Лео Томас вдига след среща с Нолан в гаража. Лео отказва да кацне, докато не изпълнят три негови мисии, първата от които включва известна къща за наркотици, където арестуват и изпращат обитателите в болница. Втората включва мъж, свързан с втория му баща, който се занимава с търговия с наркотици и притежава алигатор. Третата мисия на Лео първоначално изглежда сякаш невъзможна, тъй като той иска арестуването на втория му баща. Ще открият ли полицаите улики, с които да изпълнят исканията на младежа и ще успеят ли да арестуват мафиота? Какво ще стане след като горивото на хеликоптера свърши и ще успее ли Лео да приземи благополучно откраднатия хеликоптер?

Нолан разследва случай с отрязана ръка в "Новобранецът"

Междувременно Тим и Лопес разследват поредица от кражби с взлом и откриват връзки с приятел на Тим, Дес Робинсън, който разкрива самоличността на обирджиите. 

По същота време Арън и Харпър охраняват избягал затворник в болницата, за който се твърди, че е убил ченге. Арън е убеден в невинността му и се обраща за помощ към Джеймс и Уесли. Записи от камери за видеонаблюдение от затвора доказват, че осъденият е сгазил неволно надзирател по време на бунта и трябва да бъде арестуван за опит за убийство. Уесли успява да намери адвокат, който иска да поеме случая на осъдения, за да докаже, че е невинен за убийството на ченгето и трябва да бъде изправен само по обвинение в опит за убийство.

Не пропускайте развръзката в премиерния тринадесети епизод на четвърти сезон на криминалния сериал „Новобранецът“ тази вечер от 22.30 ч. по NOVA.