Гледайте следващото велико пътуване на легендарния археолог Индиана Джоунс тази събота от 23.30 ч. по NOVA

Приключенията на дръзкия и властен авантюрист и археолог продължават с второто заглавие от поредицата „Индиана Джоунс и храмът на обречените“. Всъщност втория филм, режисиран от Стивън Спилбърг и продуциран от Джордж Лукас е ситуиран 10 години преди събитията в „Похитители на изчезналия кивот”.

Към Индиана Джоунс (Харисън Форд) се присъединяват певицата в нощен клуб Уили (Кейт Капшоу) и 12-годишният Шорт Раунд (Ке Хуи Куан). Заедно те ще тръгнат по следите на мистериозен камък, откраднат от малко индийско селце. Малко по-късно обаче смелите приключенци се натъкват на опасния култ на тугите. Заедно те трябва да измъкнат ценен артефакт и неколцина отвлечени деца от отдалечено село в източната част на Индия.

Екзотични местности, бесни преследвания с вагонетки в мината, спасяването на Уили от ритуално жертвоприношение, бягства в последната минута и шеметни перипетии съпътстват безстрашното трио, докато се опитва да се сдобие с откраднатия камък.

Не пропускайте развръзката в приключенския епис „Индиана Джоунс и храмът на обречените“ в събота вечер от 23.30 ч. ч. по NOVA.