Ани Владимирова и Краси Ванков ни позволяват да надникнем зад кулисите на дългоочакваното риалити

След шест годишна пауза предаването, което премени телевизионната история, се завръща в ефира на NOVA. Big Brother става част от живота ни и обещава да е по-интересен и по-различен от всякога. Повече подробности за риалитито научаваме от психолога Ани Владимирова и продуцента Краси Ванков, които са гости в студиото на „Събуди се“.

„Причината да се знае малко, се крие в генезиса на този проект, защото то е единственото предаване в ефира в момента, което не е направено на запис и не е монтирано и излъчвано. Това е нещо, което ще се случва на живо пред очите на зрителите. Ние можем да направим добра подготовка и да подберем прекрасен каст. Да създадем условията да се случва шоуто пред очите на зрителите. Аз като продуцент също не знам какво точно ще се случи и реално какво ще стане. Ще гледаме всички заедно и ще реагираме спрямо ситуацията“, разяснява липсата и малкото информация за предстоящия старт на Big Brother Краси Ванков.

Нови кандидати за Къщата на Big Brother разкриват себе си

„Ако може да се използва фразата „тия вътре няма да са нормални“, искам да споделя на хората, че нямаме критерии за нормалност. Има четири поколения, които по никакъв начин не се разбират. Свързването и контактът между хората е много затруднен. Чудех се защо хората гледат Big Brother? Днес излезе епизод с Део, който е бил вътре преди 15 години и той говори постоянно за това. Преди хората си казваха, че това е пълен абсурд, но той вече се случи. Цели 2 години бяхме затворени в къщите си заради Ковид, след това започна войната между Русия и Украйна и зловещите съобщения. Сега войната между Израел, Иран, Ливан… Парадоксът, който се случва вътре в къщата на Big Brother, се случва и в живота ни. Този когнитивен дисонанс ни кара да гледаме. Хората, които ще са вътре, ще са експеримент, в който ще видим докъде може да стигне способността на човека да се адаптира в света, в който живеем“, разказва Ани Владимирова, която има важната роля за подбора на съквартирантите в къщата на Big Brother.

Прага на къщата на Big Brother ще прекрачат 16 съквартиранта, които са подбрани сред 11 000 човека, записали се в базата данни. Възможността да се запишат кандидати е била отворена дълго време, дори се наблюдава интересна сезонност. Огромен е интересът да се включат в социалния експеримент.

Моделът Бо иска да влезе в Big Brother, за да предизвика себе си

„Радвам се, че достигнахме до решението да направим риалитито такова, каквото е замислено преди 25 години – с участието на обикновени хора. Това са хора с ярки характери и поставяйки ги на едно място, ще видим как те ще намерят правилния път да комуникират и да съжителстват. Big Brother е създаден като социален експеримент, а не като телевизионно предаване. По-късно някой е решил, че той може да бъде показан на аудиторията“, разяснява продуцентът.

Дълго време се подбират 15 съквартиранти сред многото желаещи. 16-ият участник го избират зрителите след гласуване. Психологът си задава въпроса, защо след като имаш едно и също цвете, което редовно поливаш, то расте различно? За нея е важно да се види, че многото обстоятелства и детайли в живота, ни формират такива, каквито сме. В провокациите се надяваме да разберем защо се развиваме по различен начин, при равен старт.

Каква е ролята на зрителите в риалитито?

„В този сезон гласуването ще се случва през апликация и през NOVA PLAY. Това е така, защото центърът на този сезон ще е интерактивност. Тя ще е нишката през целия сезон. Зрителите ще разберат повече за нея още във вторник, на старта на предаването. Зрителите ще решават кой ще гонят и кой трябва да напусне къщата. Стандартният вариант е такъв – съквартирантите номинират, а зрителите решават кой да излезе от номинираните. Този сезон даваме право на зрителите да влияят на живота в къщата. Те ще дават път и посока какво да се случва“, разкрива ролята на зрителите Ванков.

Млади и красиви: Нови 4 кандидати се борят за място в Big Brother 2024

Какво ново да очакваме от формата?

„Ако преди гледахме капсулирано предаване и изумени наблюдавахме какво се случва в него, то сега ще имаме влияние върху живота вътре, върху хората, които са в капсулата. По съвсем друг начин ще трябва да прочетем една и съща ситуация – загубата на контрол и оцеляването. Ние ще сме тези, които ще движим събитията. Мисля че трябва да го гледаме, за да чуем мислите на хората, които не ни изричат“, допълва Ани Владимирова.

В предаването ще присъства Изповедалнята, тъй като това е мястото, в което съквартирантите ще могат да общуват с Big Brother лично. Но не трябва да се забравя, че Big Brother не е арбитър, а наблюдател на живота им. Поставя правила, но не се намесва във взаимоотношенията им.

„В днешно време въпреки, че сме свързани с различни социални мрежи, все по-малко общуваме. Това прави Big Brother по-актуален към днешна дата“, категоричен е Ванков.

Не пропускайте старта на Big Brother този вторник 8 октомври от 21.30 ч. След това предаването ще се излъчва от вторник до петък от 22.00 ч. и всяка събота от 21.00 до 23.00 ч.

Всичко за Big Brother може да откриете в сайта nova.bg, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на предаването.

Редактор: Райна Аврамова